Mentos Make A Connection Contest


Pemenang peraduan ini akan dipilih berdasarkan kreativiti dan unsur penjenamaan berserta dengan pembelian minima produk Mentos bernilai RM5 bagi tempoh 1 Jun 2018 – 13 Julai 2018.

Cara

 

Setiap penyertaan yang lengkap hendaklah mengandungi perkara berikut:

Penyertaan Foto – Bagaimana anda menyapa orang yang tak dikenali dengan ekspresi wajah terbaik anda? Muatnaik foto dengan mana-mana produk Mentos dan tunjukkan ekspresi wajah terbaik anda.

 • Nama Penuh Peserta
 • E-mel
 • Nombor telefon
 • MyKad / NRIC

SATU (1) resit (dengan pembelian minimum produk Mentos bernilai RM5) berhak untuk SATU (1) penyertaan. Setiap resit hanya boleh digunakan SEKALI untuk setiap penebusan hadiah. Penyertaan yang menggunakan resit yang sama akan hilang kelayakan.

Hadiah

 • Hadiah Utama x 1: Lawatan ke Tokyo untuk 2 orang (termasuk 2 tiket penerbangan, penginapan hotel selama 5 hari 4 malam dan elaun perjalanan RM500 untuk setiap orang) [Bernilai RM18,000] – Pemenang perlu memaklumkan tarikh perjalanan dalam tempoh 2 bulan selepas memenangi hadiah dan bertolak sebelum 28 Februari 2019 (kecuali pada tempoh berikut: 10 Ogos 2018 – 26 Ogos 2018, 9 November 2018 – 25 November 2018, 21 Disember 2018 – 7 Januari 2019).
 • Hadiah Pertama x 1 pemenang: Satu Apple Ipad Pro 12.9” [Bernilai RM 3,500]
 • Hadiah Kedua x 1 pemenang: Satu Samsung Galaxy S8 [Bernilai RM2,500]
 • Hadiah Saguhati x 20 pemenang: Hamper Mentos bernilai RM50 setiap satu [Bernilai RM 1,000]

TERMA DAN SYARAT

1. “Mentos Make A Connection Contest” terbuka kepada semua penduduk Malaysia kecuali kakitangan dan ahli keluarga SOCMA Trading (M) Sdn Bhd [184707-D] dan pihak-pihak yang terlibat secara langsung dalam peraduan ini.

2. Pemenang peraduan ini akan dipilih berdasarkan kreativiti dan unsur penjenamaan berserta dengan pembelian minima produk Mentos bernilai RM5 bagi tempoh 1 Jun 2018 – 13 Julai 2018.

3. Hadiah bagi peraduan ini adalah seperti berikut:
Hadiah Utama x 1: Lawatan ke Tokyo untuk 2 orang (termasuk 2 tiket penerbangan, penginapan hotel selama 5 hari 4 malam dan elaun perjalanan RM500 untuk setiap orang) [Bernilai RM18,000] – Pemenang perlu memaklumkan tarikh perjalanan dalam tempoh 2 bulan selepas memenangi hadiah dan bertolak sebelum 28 Februari 2019 (kecuali pada tempoh berikut: 10 Ogos 2018 – 26 Ogos 2018, 9 November 2018 – 25 November 2018, 21 Disember 2018 – 7 Januari 2019).

 • Hadiah Pertama x 1 pemenang: Satu Apple Ipad Pro 12.9” [Bernilai RM 3,500]
 • Hadiah Kedua x 1 pemenang: Satu Samsung Galaxy S8 [Bernilai RM2,500]
 • Hadiah Saguhati x 20 pemenang: Hamper Mentos bernilai RM50 setiap satu [Bernilai RM 1,000]

4. Tarikh tutup untuk penyertaan adalah 13 Julai 2018, jam 2359 (Waktu Malaysia).

5. Tarikh pengumuman pada 3 Ogos 2018 (Penganjur berhak mengubah tarikh pengumuman tanpa notis terlebih dahulu.

6. Penyertaan bergambar mestilah dalam format JPEG, PNG, dan PDF SAHAJA.

7. Penyertaan dalam bentuk teks boleh dihantar dalam bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris SAHAJA.

8. Pihak Penganjur mempunyai hak untuk mengubah, memanjangkan atau menamatkan Tempoh Peraduan mengikut budi bicara jika ia tidak menerima jumlah bilangan penyertaan layak yang mencukupi atau jika Peraduan tidak dapat diteruskan atas sebab atau alasan lain menurut Terma dan Syarat Peraduan ini.

9. Hanya pembelian minimum sebarang produk MENTOS bernilai RM5 (dan ke atas) dalam satu resit (dicetak dengan jelas dan bertarikh dalam tempoh peraduan) dari mana-mana cawangan yang mengambil bahagian di seluruh negara (selepas ini dirujuk sebagai Kedai Yang Mengambil Bahagian) layak menyertai pertandingan ini.

Resit tulisan tangan tanpa nama kedai akan hilang kelayakan serta merta.

10. Peserta hanya boleh menghantar penyertaan mereka melalui borang peraduan yang terdapat di laman web Peraduan di mentosmakeaconnection.com.my

11. Setiap penyertaan yang lengkap hendaklah mengandungi perkara berikut:
Penyertaan Foto – Bagaimana anda menyapa orang yang tak dikenali dengan ekspresi wajah terbaik anda? Muatnaik foto dengan mana-mana produk Mentos dan tunjukkan ekspresi wajah terbaik anda.

 • Nama Penuh Peserta
 • E-mel
 • Nombor telefon
 • MyKad / NRIC

12. SATU (1) resit (dengan pembelian minimum produk Mentos bernilai RM5) berhak untuk SATU (1) penyertaan. Setiap resit hanya boleh digunakan SEKALI untuk setiap penebusan hadiah. Penyertaan yang menggunakan resit yang sama akan hilang kelayakan.

13. Semua penyertaan yang diserahkan sepanjang peraduan layak memenangi samaada hadiah utama, pertama, kedua, atau saguhati.

14. Hadiah tidak boleh dipindah milik dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai, kredit atau sebarang hadiah lain. Visual hadiah yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi dan mungkin berbeza daripada hadiah sebenar.

15. Sekiranya pemenang untuk hadiah utama ingin menaiktaraf dan / atau memanjangkan penginapan hotel dan / atau tambang tiket penerbangan, ia harus dibayar di bawah perbelanjaan peribadi pemenang.

16. Peserta hendaklah menyimpan resit asal (sebagai Bukti Pembelian) yang digunakan semasa menghantar penyertaan peraduan. Peserta dikehendaki menunjukkan bukti pembelian semasa pungutan hadiah jika terpilih sebagai salah satu pemenang peraduan.

17. Peserta (Pemenang Peraduan) dikehendaki mengemukakan bukti identiti semasa atau sebelum penebusan hadiah untuk tujuan pengesahan.

18. Penganjur akan menghubungi pemenang melalui maklumat (nombor telefon bimbit) yang dikemukakan semasa menghantar penyertaan peraduan.

19. Sekiranya Peserta (Pemenang Peraduan) tidak dapat dihubungi selepas tiga percubaan selama tiga hari berturut-turut, penganjur berhak membatalkan kelayakan peserta dan peserta seterusnya akan dipilih.

20. Keputusan pihak juri adalah muktamad dan tiada surat-menyurat akan dilayan.

baca terma & syarat penuh disini

Sumber


0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 Licensed to: Chopperman, eMenang.com

or

Log in with your credentials

Forgot your details?