Peraduan Mahsuri ‘Koleksi Resipi-Resipi Rahsia’


Anda pandai memasak? Sertai Peraduan Mahsuri ‘Koleksi Resipi-Resipi Rahsia’ untuk berpeluang memenangi hadiah wang tunai.

Peraduan ini terbuka kepada warganegara Malaysia dan Singapura berumur 21 tahun & keatas.

Peraduan ini berlangsung selama 8 Minggu, dimana pada setiap minggu seorang pemenang akan diplih oleh pengajur untuk memenangii hadiah mingguan berupa wang tunai RM500.  (1 pemenang x 8 minggu)

Pemenang akan dipilih setiap minggu seperti berikut:

 • Minggu 1: 3 Februari – 7 Februari
 • Minggu 2: 8 Februari – 14 Februari
 • Minggu 3: 15 Februari – 21 Februari
 • Minggu 4: 22 Februari – 28 Februari
 • Minggu 5: 29 Februari – 6 Mac
 • Minggu 6: 7 Mac – 13 Mac
 • Minggu 7: 14 Mac – 20 Mac
 • Minggu 8: 21 Mac – 28 Mac

Manakala hadiah Utama pula ialah wang tunai RM1000 untuk seorang pemenang.

Untuk menyertai peraduan ini, peserta dikehendaki memasak masakan mengunakan memasak makanan tempatan kegemaran anda menggunakan Kicap dan/atau Sos Tiram Mahsuri.

Kemudian tangkap gambar hidangan anda dan hantar penyertaan melalui link yang disediakan

Tempoh Pertandingan : 3 Feb 2016 – 28 Mar 2016

Cara Penyertaan:

Klik Gambar Untuk Besarkan

masak.jpg

Hantarkan Penyertaan anda DiSINI

Hadiah

Sejumlah lapan [8] Peserta (1 pemenang x 8 minggu) akan dipilih sebangai
pemenang migguan dan wang tunai bernilai Lima Ratus Ringgit Malaysia
[RM500] akan dihadiahkan kepada pemenang Malaysia dan Singapura.

Satu [1] peserta akan dipilih sebagai pemenang Hadiah Utama dan wang tunai
bernilai Satu Ribu Ringgit Malaysia [RM1000] akan dihadiahkan kepada
pemenang [Malaysia atau Singapura]

Terma & Syarat

Penganjur & Kelayakan

1. Peraduan Mahsuri ‘Koleksi Resipi-Resipi Rahsia’ ini dianjurkan oleh Mahsuri Contest dan peraduan ini dibuka kepada semua penduduk Malaysia, yang mempunyai MyKad sah dan alamat kediaman di Malaysia, berumur antara 21 dan ke atas pada 28 Januari 2016 dan kepada semua penduduk Singapura, yang mempunyai identiti sah dan alamat kediaman di Singapura, berumur antara 21 dan ke atas pada 28 Januari 2016.

2. Golongan individu berikut tidak layak untuk menyertai Peraduan ini:

 • a. Kakitangan Pihak Penganjur [termasuk syarikat bersekutu dan berkaitannya] dan ahli keluarga terdekat mereka [anak, ibu bapa, adik-beradik, termasuk suami/isteri]; dan/atau
 • b. Wakil, kakitangan, pekerja dan/atau ejen pembekal khidmat pengiklanan dan/atau promosi Pihak Penganjur [termasuk syarikat bersekutu dan berkaitannya] dan ahli keluarga terdekat mereka [anak, ibu bapa, adik-beradik, termasuk suami/isteri].

Tempoh
Peraduan ini akan bermula dari 3 Februari 2016 “12:00:01” hingga 28 Mac 2016 “23:59:59” waktu Malaysia [“Tempoh Peraduan”].

Pihak Penganjur berhak untuk meminda Tempoh Peraduan pada bila-bila masa.Semua penyertaan yang diterima di luar Tempoh Peraduan akan dibatalkan.

Pemenang akan dipilih setiap minggu seperti berikut:

 • Minggu 1: 3 Februari – 7 Februari
 • Minggu 2: 8 Februari – 14 Februari
 • Minggu 3: 15 Februari – 21 Februari
 • Minggu 4: 22 Februari – 28 Februari
 • Minggu 5: 29 Februari – 6 Mac
 • Minggu 6: 7 Mac – 13 Mac
 • Minggu 7: 14 Mac – 20 Mac
 • Minggu 8: 21 Mac – 28 Mac
   

Penghantaran Penyertaan & Kriteria Kelayakan
1.Untuk menyertai Peraduan, peserta mesti mendaftar untuk penyertaan di laman web www.mahsurikicap.com. Sila rujuk kepada dasar privasi dan terma dan syarat di laman web, yang akan ahli penyerta mesti mengikuti.

2. Peserta dinasihatkan supaya membaca dan memahami Dasar Privasi serta terma dan syarat yang berkaitan sebelum membuat keputusan untuk menyertai peraduan ini. Untuk menyertai Peraduan ini, peserta dikehendaki:

 • i.Peserta dikehendaki melayari ke laman web Mahsuri atau klik ke laman daripada catatan dinding (wallpost) dipaparkan oleh Mahsuri di Laman Facebook Mahsuri yang menjemput penyertaan dalam Peraduan ini.
 • ii.Memuatnaik satu foto masakan dengan menggunakan produk Mahsuri dan memberikan nama resipi masakan tersebut bersama resepi anda. Foto masakan mestilah jelas memaparkan produk Mahsuri.
 • iii.Peserta hendaklah mengikuti langkah penyertaan yang dipaparkan dalam laman web tersebut. Peserta dikehendaki mengisi setiap butiran peribadi (nama, e-mel, nombor Mykad/Kad Identiti , nombor talian) dalam laman penyertaan.

3.Pemilihan pemenang-pemenang oleh panel pengadil adalah berdasarkan kreativiti, keaslian, perkaitan gambar penyertaan dengan Peraduan.
4.Selepas penilaian oleh Pihak Penganjur, semua penyertaan yang dikemukakan untuk Peraduan ini akan dipaparkan dalam album gambar Laman Facebook Mahsuri jika dikehendaki oleh pihak Mahsuri

 

5.Setiap penyertaan yang diterima dalam Tempoh Peraduan akan disirikan mengikut waktu penerimaan (tt/bb/hh/jj/mm/ss).
6.Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang diingini setiap minggu. Setiap peserta hanya layak untuk memenangi sekali sahaja sepanjang tempoh peraduan.
7.Untuk menyertai Peraduan ini, setiap penyertaan yang dikemukakan mesti melengkapkan semua langkah dalam Peraduan. Mana-mana penyertaan yang tidak lengkap akan dibatalkan secara automatik. Hanya pemenang akan diberitahu melalui, laman Facebook Mahsuri, e-mel dan/atau telefon.
8.Pihak Penganjur tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kesilapan, kelewatan atau kekurangan dalam pemberitahuan/pengumuman pemenang melalui Laman web atau Facebook Mahsuri, e-mel dan/atau telefon.
9.Produk Mahsuri hendaklah jelas dikemukakan dalam foto masakan yang dimuatnaikan. Bukti pembelian tidak diperlukan untuk Peraduan ini.
10..Penganjur berhak menggunakan gambar dan resipi semua untuk tujuan pengiklanan, promosi dan publisiti.

Hadiah

1. Setiap minggu, satu [1] resipi masakan akan dipilih sebagai pemenang.

Sejumlah lapan [8] Peserta (1 pemenang x 8 minggu) akan dipilih sebangai pemenang migguan dan wang tunai bernilai Lima Ratus Ringgit Malaysia [RM500] akan dihadiahkan kepada pemenang Malaysia dan Singapura.

Satu [1] peserta akan dipilih sebagai pemenang Hadiah Utama dan wang tunai bernilai Satu Ribu Ringgit Malaysia [RM1000] akan dihadiahkan kepada pemenang [Malaysia atau Singapura]

Pemenang juga mesti membenarkan pihak penganjur untuk memaparkan masakan dan resipi yang dimenangi di iklan-iklan, POSMs dan di laman digital Mahsuri yang akan datang.

 

2. Pihak Mahsuri juga berkemungkinan menyediakan masakan yang pemenang mencadangkan untuk menhidangkan kepada mana-mana rumah kebajikan yang dipilih.
 
3.Semua hadiah/wang tunai tidak dibenarkan untuk dipindah milik dan/atau ditukar.

Untuk Baca terma& syarat penuh peraduan ini boleh baca DiSINI.

Hantarkan Penyertaan anda DiSINI

 


0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2020 Licensed to: Chopperman, eMenang.com

or

Log in with your credentials

Forgot your details?