Nur – Soal Jawab Kecantikan

Sha August 21, 2007 45

Image

PRIZE: Produk penjagaan wajah tajaan SAFI RANIA
DEADLINE: 31 August 2007
WEBSITE/URL: http://www.karangkraf.com/e-majalah/Nur/

DESCRIPTION:
Anda ada masalah mengenai penjagaan wajah dan kecantikan? Inginkan cadangan penyelesaian? Kemukakan masalah anda pada kami dan akan kami cari jalan penyelesaiannya. Setiap persoalan haruslah disertakan dengan nama dan alamat lengkap. Persoalan yang tersiar dalam ruangan ini di dalam majalah NUR akan menerima hadiah berupa produk penjagaan wajah tajaan SAFI RANIA. E-melkan soalan kepada editor.nur@karangkraf.com.my.

45 Comments »

  1. Sofiah Binti Zainol September 24, 2007 at 12:42 am - Reply

    Saya berumur 30 thn. Muka saya berjerawat, jeragat dan parut jerawat. Liang pori2 pun besar. Apakah product safi yang sesuai dgn saya.

  2. Sofiah Binti Zainol September 24, 2007 at 12:46 am - Reply

    Saya berminat dgn product Safi Rania. Tapi tak pasti ia sesuai atau tidak dgn masalah kulit saya. Adakah ia mempunyai kesan sampingan.

  3. rona September 6, 2008 at 12:05 pm - Reply

    saya berumur 24tahun.saya selalu nak sangat mencuba produk memutihkan kulit muka.dah banyak produk sy cuba.ada berkesan ada tidak.mcm2 sy guna fair&levely dan memang langsong x berkesan.lagi mengelapkan kulit sy.sy berhenti dan sy penah mencuba babyface.dan sy tau ia memang ada kesan sampingan.memang berkesan.tetapi semakin lama kulit akan jadi nipis akibat pengelupasan.jadi sy stop.dan guna safi rania malang sekali juga tiada perubahan.dan ekarang sy guna produk citra dan kelly dari indonesia.tolonglah sy betul2 dah buntu nk cri produk kecantikan lagi.

  4. a'zie November 9, 2008 at 10:02 am - Reply

    adakah produk berjenama safi, tidak kira sama ada safi balqis atau safi rania halal dan tidak mengandungi racun? saya tertarik untuk menggunakannya, tetapi ingin memastikan ianya suci dan halal terlebih dahulu, dan manakah lebih baik di antara safi balqis dan safi rania?

  5. anum November 26, 2008 at 1:28 pm - Reply

    saya rasa nak cuba produk safi, tapi nak minta info sikit yang mana sesuai dgn saya? kulit muka saya jenis berminyak dan ada jeragat kat hidung ngan sedikit dibahagian muka dan berkulit hitam manis.

  6. mya December 12, 2008 at 8:54 pm - Reply

    wasalam…
    saya masih setahun jagung dalam bab kecantikan..
    saya telah cuba memakai safi tpi tidak lama..
    ini kerana saya rasa muka saya menjadi kasar dan tidak lembut selepas memakai pencuci muka..
    saya telah mencuba produk kecantikan yang lain..
    tp tetap merasa kasar..pada permulaannya..
    jadi saya tidak berani utuk memakai..
    adakah itu kesan menunjukkan y saya tidak sesuai memakai produk itu atau sebaliknya?

  7. zura,kelantan December 21, 2008 at 4:31 pm - Reply

    saya mempunyai masalah yang agak memalukan pada wajah saya. saya mempunyai wajah yang berminyak dan berjerawat. ini menyebabkan saya tiada keyakinan untuk bercakap dengan orang awam. adakah krim dari produk safi rania ini dapat mengatasi masalah saya ini. seperti krim yang saya gunakan sekarang ini , menyebabkan muka saya lebih berminyak. saya ingin bertukar kepada produk safi rania tetapi saya tidak pasti adakah produk itu sesuai dengan kulit wajah saya.

  8. aryana85 January 6, 2009 at 7:43 pm - Reply

    salam
    saya mempunyai masalah kulit berjerawat dan berminyak,kulit saya juga nampak kusam…saya kini menggunakan produk yang di syorkan oleh farmasi untuk mengatasai masalah saya..namun kulit saya tetap berminyak…apatah lagi saya berkerja di bawah penghawa dingin,make-up yang saya gunakan cepat luntur dan juga cepat berminyak..baru-baru ini saya telah mencuba safi rania(krim malam) kerana saya ingin kulit saya cerah semulajadi…adakah produk safi rania ini sesuai untuk kulit yang berminyak?adakah produk safi yang lain untuk membantu masalah kulit saya agar tidak berminyak,tidak berjerawat dan juga cerah berseri..

  9. suhana marlan January 10, 2009 at 9:35 pm - Reply

    saya berumur 25tahun, saya menggunakan produk safi sejak berumur 16 tahun lagi hingga sekarang..alhamdullilah..xpi produk safi balqis dan safi rania saya tidak pernah mencubanya lagi..apakah perbezaan produk2 safi yang ada..terang kan kpd saya..terima ksih

  10. pqa January 13, 2009 at 7:03 pm - Reply

    muka saya berjerawat kecil-kecil boleh ke safi balqis mengatasinya

  11. Nadia March 25, 2009 at 1:11 pm - Reply

    saya berumur 22 tahun dan masih menutut di universiti di ibu kota. Saya adalah pengguna setia barangan safi balqis sejak saya tingkatan 2.Jadi, saya ingin bertanya adakah produk safi balqis ada mengeluarkan produk krim malam?

  12. ema April 23, 2009 at 9:46 am - Reply

    saya berumur 26thn.masalahnya saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata.bermacam2 produk telah saya cuba,tapi masih tak berkesan.selain drpada itu,kulit wajah saya kusam sehinggakan saya kelihatan lebih tua dari usia sebenar.bermacam2 produk kecantikan yang ada dipasaran telah sy gunakan,namun tidak berhasil,malah kulit saya menjadi lebih teruk,seakan2 lebam.masalah ini merunsingkan saya.adakah produk safi dpt membantu saya mengatasi masalah ini..?

  13. ida May 24, 2009 at 12:49 pm - Reply

    muka saya berminyak dan berjerawat.lepas tu muka saya banyak parut jerawat dan sgt sensitif.adakah safi boleh mengatasinya,.

  14. sephia June 6, 2009 at 5:55 pm - Reply

    saya ingin mengetahui tentang produk safi, safi balqis dan safi rania, shurah dan juga a’laisyah…adakah semua produk ini dijamin halal?

  15. natasha June 19, 2009 at 8:43 am - Reply

    sya berumur 14 tahun,
    saya binggung lah..sekarang ni saya pakai produk garnier, sya sedar bahawa kulit saya tak sesuai memakai produk tersebut untuk mendapatkan kulit cerah saya memakainya selama 3 tahun boleh ke sekarang saya tukar pakai ke produk shurah pula?? risau bertambah rosak kulit muka..

  16. akma June 30, 2009 at 12:19 pm - Reply

    salam

    muke saya berminyak dan berjerawat. adakah safi gamat atau safi lain mampu mengatasi masalah ini….

    akma

  17. qistina balqis July 1, 2009 at 10:14 am - Reply

    kepada sesaper yang punyai masalah jerawat, kulit berminyak, n parut jerawat..saya syorkan anda mengguna krim kecantikan safi yg tutup hijau tue. dulu saya mengalami jerawat yg parah sehingga keluar nanah dan darah. Sampi saya hilang keyakinan..
    Tp setelah bertemu ngn safi ni, hidup saya berubah..bulan ni genap 7 bulan saya pki safi.walau pun mengambil masa setengah tahun, namun kulit say bertambah cantik, jerawat kurang, hya sebiji 2..parut semakin hilang..kulit bertambah cerah n berseri..
    tp, dlam masa yg sama saya mengmlkan produk dalaman yg boleh cuci darah kotor..makan EPO juga bagus..amalkan air kosong lebih dari 2.5 L sehari..kesan lebih baik.INsyaallah..selamat mencuba..safi dijamin halal..yg penting selalu berdoa agar disembuhkan penyakit ini..

  18. afy's July 6, 2009 at 3:44 pm - Reply

    saye berumur 15 tahun dan muka saya boleh dikatakan lah banyak juga la jerawat dan parut????????oleh sebab itu saya nak tanye produk ape yang dipakai?????bilakah jerawat saya akan hilang???????saya harap puan balas kepada saya………saya agak malu bila berdepan dengan orang ramai…………………….saye lelaki dan masih budak sekolah………..hrp bls………………….assalammualaikum??????????

  19. qistina balkis July 16, 2009 at 1:52 pm - Reply

    kepada afy’s, akak syorkan adik pakai krim safi yang tutup hijau tu, bersama pencuci muka safi mentimun. mmg sangat bagus untuk kulit jerawat.tapi afy ble juga pakai dalacin T, bli kat farmasi untuk kecutkan jerawat..smoga berjaya..

  20. ain July 17, 2009 at 2:17 am - Reply

    saya brumur 22 tahun, baru stahun mgguna safi, alhamdulilah muka makin elok. saya guna pencuci safi gamat, toner, krim kecantikan dan pelembap malam. masalah saya terdapat bintik2 pd bahagian bawah mata, bintik2 tersebut tidak menyakitkan cuma menampakkn kulit tidak rata pada mata. ada orang kata bintik2 tersebut adalah kesan kulit yg berminyak. adakah krim mata safi rania dapat membantu saya? harap dpt membantu sbb sudah lama sy mencari penyelesaian bg masalah ini.

  21. maz August 5, 2009 at 3:51 pm - Reply

    saye berumur awal 30an.saye mempunyai masalah muka yg berminyak dan jerawat kejap ade kejap tak ade.saye ingin mncuba brg safi ni tapi tak tahu mane yg sesuai dgn muka sye.sekarang saye cuma pakai pembersih muka gamat safi.itu saje yg sesuai dgn sye.hrp dpt membantu .

  22. hana August 8, 2009 at 11:54 am - Reply

    Aslkm..sy ada mslh kulit x sekata kt bhgian dagu n dahi..4 bulan yg lps sy cube safi balqis yg pnutup biru n muka sy still xde prubahan..bhagian pipi plk jadi merah2..kwn2 blh tlg sy tak selesaikan mslh sy nie..

  23. asha August 13, 2009 at 1:26 pm - Reply

    em..mcm mana nk mula ek..
    sy pkai fair n lovvely dr tahun 4 sampai umur sy 19 tahun.
    p..still muka sy hitam tapi manis laa..
    hahahaha
    ok2..topik sy..
    sy tgh nk cuba pakai garnier..but i stiill dun kno..
    adakah produk garnier sesuai dgn wajah syy
    wajah sy ok..alhamdullillah xda jerawat p hitam laa..
    ermm…
    hope akak dpt tlg sy..
    kalo dpt,akak send dkt email syy..
    so sad!!
    coz ma fren owez say
    ma face is still black even use fair..
    tengs n assalammualaikum..

  24. rossaiza August 25, 2009 at 12:16 am - Reply

    sya ada mslh jerawat..sblm ni sya guna sendayu tinggi..mula2 kulit sya xda jrawat n nmpk lbih licin n cerah..tetapi setelah 1thn guna sendayu tinggi muka sya nmpak gelap n berjerawat…skrg ni sya try guna alaiysah..x tau berkesan or x..tlg la sya selesaikn mslh ni..kulit sya jenis yg berminyak juga..huhuhu

  25. sofea adlini October 27, 2009 at 12:54 pm - Reply

    slam..
    i cma nak kngsi pengalaman..
    kita berusaha tp Allah yg memakbulkan..
    i dlu ada jerawat kronik tahap nanah..darah..ngerilah jg angkara pakai BML.sndayu tgi dll.maybe tak serasi.i ada jerawat hampir 6 tahun.mcm2 pakai.kjap ok, kejap tak…
    lastly, i tawakal paDA ALLAH, i byk berdoa..just maintain krim safi tutup hijau, pakai wat foundation,sblm tu pakai je plmbab dlu..safi hijau n bdak bby jhson.dah hampir 9bulan i pakai..alhamdulillah..ALLAH mdgr doa hambaNYA.. minum air putih n amalkn spirulina..rajin wat detox cuci usus..yg pnting, apa kita wat, niat kita biarlah nak sembuh krn Allah.jgn dah smbuh, muka dah cantik, tak pkai tudung ke.buat mksiat k.kembali Pd Allah..Die lebih memahami masalah dirimu…percaya dan tawakal pd NYA..

  26. baayah November 11, 2009 at 12:22 am - Reply

    salam…
    sya br pakai krim kecantikan safi tutup hijau tu….x tau la ok ke x…
    muka sya ni jenis berminyak dan berjerawat….hrp2 krim safi ni dpt la membantu memulihkan kulit muka sya…

  27. ieza November 12, 2009 at 10:33 am - Reply

    salam..
    sye dlu pnah pkai krim kcntikn safi, ok gak kulit tp 2 la kn, pompuan ni kdg2 nk yg ag tbaik.. sye pown tkarproduk mary kay, mmg mhal.. ingt pkai produk mhal2, nmpk ag cntik kulit, rupenye nmpk kusam plak.. akhirnye sye pkai blk produk safi ni, sye bli 1set trus.. alhamdulillah,bru smggu pkai da rmai yg tgur kulit nmpk licin, brsih n cerah.. eee sukenye.. tp skrg nk cri produk tuk mte plk.. mte ni de lingkaran itam la..

  28. asha January 6, 2010 at 4:25 pm - Reply

    salam..erm..cuba kwn2 try shurah..coz i dh try shurah, so skrg muka sy nmpk jugak la pteh..tak mcm dulu lg..so?? slmt mencuba..kt beserah je pd ALLAH…amin~~

  29. myra January 13, 2010 at 9:32 pm - Reply

    salam.. saya just nk share ttg keyakinan menggunakan produk Mary Kay yg berasal dr Dallas Texas. saya telah pun menggunakan Produk ini selama setahun lebih. sebelum ini saya mempunyai masalah kulit yg berminyak dan berjerawat yg agak serius. tp Alhamdulillah semuanya telah beransur pulih dan kulit saya semakin sihat hari ini. produk ini mempunyai rangkaian set lengkap untuk semua jenis kulit iaitu untuk jenis kulit yg kering, kombinasi, normal, berminyak & berjerawat.
    Anda pasti tidak mahu membazir dgn membeli produk yg belum tentu sesuai dgn kulit anda bukan? Menariknya ttg Produk Mary Kay ini anda boleh mendapatkan konsultasi dan percubaan produk secara PERCUMA dari Beauty Consultant yg terlatih. Produk ini juga ada jaminan kepuasan (satisfaction guarantee) 100% utk setiap penggunanya dlm masa 3 bulan.
    Produk ini telah berada dipasaran selama 47 tahun dan telah pun berada lebih dpd 36 buah negara diseluruh Dunia.
    jika anda ada sebarang pertanyaan anda boleh email terus kepada saya. mk_myra@yahoo.com.my. sekian wassalam..

  30. diddy March 5, 2010 at 1:27 pm - Reply

    salam….sye bru nak try produk safi…tp,sye x konpem y produk ni ok ke x…..klit sye agak b’minyak n b’jrawat kcil kat dahi dan pipi……..x taw nak ilangkan cmner….plez..kasi cdgn nak gne produk safi yang mne 1.bnyak sngat produk dye.sye pon x taw nak pilih yang mne 1.

  31. eika March 13, 2010 at 4:54 pm - Reply

    assalammualaikum..saya berumur 16 thn..saya nak tanya berapakah harga pembersih muka a’laisyah dan pencerah kulit spf 20 tu?berapa harga die ye??..

  32. qeestina ereena July 20, 2010 at 11:26 am - Reply

    salam..sye cume nk ksitau yg produk safi rania gold mmg bkesan!!!
    sye tlah mencubanye dlm mse 1 bulan,hasilnya sgt bgus..kulit muka sye yg gelap dan brjerawat brtukar mnjdi licin+cerah+anjal+ awet muda…kpd sesape yg mahu btukar ke produk lain,,try la safi rania gold..InsyaALLAH mujarab…:)

  33. shikin October 6, 2010 at 4:55 pm - Reply

    salam…. saya nk tanya… boleh ke krim kecantikan safi rania gold tu digunakan selepas pakai serum+mosturiser? sebab yg saya baca, krim tu digunakan sebagai base makeup selain bleh tutup jeragat dll.

  34. noor October 11, 2010 at 11:19 pm - Reply

    treang kan mcm mana nak guna krim siang dan krim kecantikan

  35. noor October 11, 2010 at 11:20 pm - Reply

    sila terang kan bagaimana pengunaan krim siang dan krin kecantikan

  36. noor October 11, 2010 at 11:21 pm - Reply

    bolih tak saya menguna krim siang,selepas tu apply krim kecantikan

  37. izza October 23, 2010 at 2:57 pm - Reply

    produk ape yg ssuai untuk menghilangkan pengelupasan yg kecil nih ?

  38. ira October 26, 2010 at 8:49 pm - Reply

    salam,,
    sy ad msalah kult…kult sy ni agak sensitif,agak berminyak dan bnyk blackheads…sy dh cuba bnyk jenama produk,,tp stakt ni tak ad lg yg sesuai dngn sy…hrap saudari blh tlg…sy hrap pihak saudari memberi cdangan produk apa yg ptt sy guna dan tidak kisah berapa hrganya…tolong la…dan sy juga mahu hlangkn tnda htm di muka sy…tolong lah……….

  39. siti November 26, 2010 at 7:43 pm - Reply

    saya telah menggunakan produk safi rania gold pada 3 bulan yang lepas sehingga sekarang dan kulit saya menjadi cantik, tekstur kulit menjadi rata dan tidak ada jerawat yang tumbuh..tetapi kawan saya berkata safi rania gold tidak sesuai dgn umur 20 an dan saya terus bertukar kepada produk safi balqis…selepas menggunakan produk safi balqis..kulit saya menjadi pedih apabila menggunakan krim siang safi balqis? dan kulit ditumbuhi jerawat… saoalan saya..
    1) adakah produk safi rania gold sesuai dgn umur 20 an?
    2) berapakah masa yang diperlukan apabila kita hendak mengubah penggunaan sesuatu produk yang berlainan?

  40. syaa November 27, 2010 at 6:01 pm - Reply

    salam..sy cuma ingin berkongsi pengalaman.sy pakai safi yg tutup ijau tu dr sy form 2 lg..hasilnya mmg bagus..kulit sy jd cerah dan pipi pula kemerah-merahan..tp biasalah perempuan mmg x boleh dgr produk baru jer tros nk cuba..last2 mka nek jerawat n tggal parut..tp skrg sy dah berbalik pd safi.boleh nmpk kesannya..huhu..pape yg ku pakai pun akhirnya akan berbalik pd safi.jd kpde sesape yg ada masalah kulit tu sy syorkan anda memakai safi.gerenti kulit wajah akan beertambah pulih.

  41. ris December 6, 2010 at 5:27 pm - Reply

    saye dah pakai safi rania gold,,ternyata memang bes,,baru 2 minggu jerawat pun ilang,,kulit jd licin,,eye cream pun ok,,mata ada lingkaran itam lg…lebam bawah mta pun dah ilang…sehari pakai dua kali cream mata tu,,memang berkesan..now saye dah guna satu set safi rania gold,,memang bes,,tq safi rania

  42. reenda December 9, 2010 at 2:36 pm - Reply

    adakah safi rania gold ni amat sesuai bagi gadis yang berusia 20an?

  43. VA December 10, 2010 at 4:48 pm - Reply

    slm..sy penah guna produk safi yg tutup ijau tu dr sek.mengah lg..kulit memang cantik dan gebu. lame juga ar pakai my mom n my sisi pun pakai…pastu gatal2 pi tukar produk lain..muka jd mcm hampeh..berkerak sane,sini..nyesal btl..skrg dh pakai safi ijau pelembab alovera + pencuci mentimun best sgt2..produk safi kaulah penyelamat ku..hehehe.

  44. ecah December 18, 2010 at 10:43 pm - Reply

    salam…saya brumur 22thn..ssuaikah jika sy ingin mgguna kn produk safi rania??

  45. Shona February 5, 2011 at 3:53 am - Reply

    Hi, I Jus bought safi balqis nite cream with e blue cover,
    I read alot abt it n all hv negative remarks such as pimples
    Start to pop out alot. This is e first time I’m using . My cleansing
    Regime is Clinique . So to whiten it I try this safi balqis. I hv blemish prone Skin. So should I continue using this safi balqis nite cream??
    Is the cream non-comodegenic?? Is it for oily skin types??

Leave A Response »