Dara.com – Soal Jawab Kecantikan bersama Safi Balqis & Dara.com

Image

PRIZE: Barang penjagaan kecantikan SAFI BALQIS
DEADLINE: 31 July 2007
WEBSITE/URL: http://www.karangkraf.com/E-majalah/Dara/SafiBalqis/

DESCRIPTION:
Anda ada masalah tentang kecantikan? Jangan risau kerana kami ada pakar yang akan menjawab pelbagai masalah anda. Hantarkan masalah anda kepada kami menggunakan borang penyertaan asal di dalam majalah DARA.COM. Setiap masalah yang tersiar di dalam majalah akan menerima barangan penjagaan kecantikan SAFI BALQIS.

214 Comments
  1. nas (johor) 7 years ago

    saye pernah memakai produk safi sejak beberapa tahun yang lepas
    menyebabkan muka saye kelihatan berminyak dan gatal-gatal
    tapi apa yang bagusny.priduk ini telah memutihkan wajah saye
    tetapi tidak dapat meninggalkan kesan jerawat ayaaupun jeragat
    ape yang perlu saye perlukan???????????????//

  2. sue 7 years ago

    saya baru saja pakai produk safi balqis ni 2 minggu…kesannya alhamdullilah ok dan memudarkan parut kt muka cuma muka oily lah skit..tapi tak menghilangkan jeragat kat muka..so far ok sbb tak mcm produk lain ,,muka saya mengelupas ,teruk,,tapi denagn safi wajah saya lembur baeseri yeaaaaaaahhhh..lapang rasa hati.

  3. sue 7 years ago

    saya baru saja pakai produk safi balqis ni 2 minggu…kesannya alhamdullilah ok dan memudarkan parut kt muka cuma muka oily lah skit..tapi tak menghilangkan jeragat kat muka..so far ok sbb tak mcm produk lain ,,muka saya mengelupas ,teruk,,tapi denagn safi wajah saya lembut baseri yeaaaaaaahhhh..lapang rasa hati.

  4. Juliana horry hashim 7 years ago

    so far,i pakai produk safi,memang berbaloi.
    harganya berpatutan dan senang di dapati di mana2.
    kulit wajah i lebih cerah dan berseri.

  5. Siti Rossidah Shahdan 6 years ago

    Saya pakai produk safi 8 bulan yang lepas. Alhamdulillah, muka saya cerah berseri, dan sentiasa menjadi rujukan teman2. Baru-baru ni saya bertukar kepada safi rania, memandangkan usia semakin meningkat. tetapi sejak saya pakai krim siang & malam safi rania, muka saya jadi kering dan pedih. Untuk maklumat, muka saya jenis sensitif dan kering (tiada jerawat). Apa yang perlu saya lakukan? Adakah produk safi rania tidak sesuai dengan jenis kulit macam saya?

  6. anis 6 years ago

    saya baru memakai set safi balqis+pencuci muka mentimun sebulan yang lepas..tapi masalahnya muka saya ditumbuhi banyak jerawat2 halus yang tidak kelihatan di bahagian bawah pipi. kulit muka saya jenis yang berminyak. kenapa masalah jerawat2 halus ini timbul? apa yang patut saya buat?

  7. zara 6 years ago

    saya sorg yang amat titikberatkan penampilan.pada masa yang sama saya concern gak pasal air smbhyang.saya risau pakai2 krim ni tapi tak tanggal abis2 dr muka.sdd saya takut klo air smbyg xleh masuk.camner yer????

    tolongla sy….apa yang patut saya buat.

  8. eija 6 years ago

    salam.. muka saya agak berminyak n berjerawat.. saya hanya pki pncuci muka safi balqis mentimun sejak 8 bln lalu.. tp xberapa berkesan.. betul ke tindakan saya yg memakai pncuci muka jenis ini atau pilihan pencuci yg saya gunakan ini salah? please help me..

  9. Fieyza 6 years ago

    Soalan sy…

    Bolehkan produk safi balqis dicampur dgn krim kecantikan safi ( tutup hijau)?Misalnya menggunakan pencuci safi balqis & krim kecantikan safi balqis(tutup biru) pd sebelah siang dan krim kecantikan safi(tutup hijau) pd waktu malam sebelum tidur?Adakah ia boleh mendatangkan kesan yg memudaratkan?

  10. Angel 6 years ago

    Bisa beli di mana produk tersebut ?

  11. Dyan 6 years ago

    Kalau di Singapura, di mana saya boleh dapatkan product kecantikan Safi Rania?

  12. rita 6 years ago

    mengapa slps saya pakai safi kulit saya berminyak dan berjerawat.saya pakai safi gamat dan mentimun.

  13. HAN 6 years ago

    APA YG HARUS SAYU LAKUKAN SELAIN MNGGUNAKAN PENCUCI MUKA UNTUK MENGELAKKAN JERAWAT DAN KULIT BERMINYAK

  14. KARINA HANANI 6 years ago

    MENGAPA KEBANYAKAN PRODUK TIDAK BERKESAN UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT.

  15. zayanie 6 years ago

    Saya pengguna produk safi balqis..sehingga hari ini saya berpuas hati dengan produk ini..saya ingin bertanya, adakah LOTION PELEMBAB SAFI SPF15 sudah tidak dikeluarkan kini @ telah diganti dengan nama yang baru. Buat pengetahuan, saya tinggal di Bentong. Saya dah cuba cari LOTION PELEMBAB SAFI di semua pasaraya & kedai di sekitar Bentong dan Karak, tapi tiada. Buat pengetahuan, kulit muka saya tidak sesuai memakai Cream Pelembab Safi kerana kulit muka saya akan berminyak dan terasa panas dan hanya sesuai pakai LOTION PELEMBAB SAFI. Saya amat berharap soalan saya ini terjawab kerana saya amat perlukan LOTION PELEMBAB SAFI tersebut. Saya percaya ramai lagi pengguna produk safi yang menggunakan LOTION PELEMBAB SAFI tersebut tetapi sukar mendapatkannya. Terima Kasih.

  16. biella 6 years ago

    suda 4 thn sy mcuba pakai safi balqis….tp alhamdulillah…kulit sy yg gelap dan hodoh pd mase dahulu btukar mjadi putih….sy mcoba kerana slalu di ejek…tp skang org yg mgejek sy dlu asyik memuji pula….

  17. rubin 6 years ago

    sy br bbrape bln start pakai safi krim kcantikkan kaler hijau tu, muka btmbh oily cz muka sy mmg oily. so, nak tny pcuci mana yg elok utk muka oily & bjerawat/bparut nie? mcm mana prosedurnye jg mukabtmbh elok utk siang & mlm? plz help me..

  18. linda 6 years ago

    hye…ari ni da genap2 sminggu pki safi..rasenye ssuai kot ngan muke ni…linda pki pncuci muke safi balqis…plus toner…ngan krim SPF30 yg bru tu…tp pki siang je la…bile memalm pulak..da besih2kn muke tu..pki krim kecntikn die…tp skang ni ade gak la tumboh jerawat sikit2..mybe ni awl2 je kot…tp arap sgtsgtsgt safi ni ssuai ngan muke ni..sbb bole safe duet ckit,…hehehe..wish me luck!

  19. zamj 6 years ago

    kesian nyer byk persoalan mcm tak terjawab jer…..

  20. haliah 6 years ago

    sy baru menggunakan krim nie sbbkulit sy berminyak ….kakak sy menyarankan utk memakai krim pelembab bersama pencuci dan penyegar ….betulkah ia dpt menghilangkan kulit berminyak

  21. manda 6 years ago

    hai, sy br bbrapa bln memakai safi balkis( krim kecantikan, pencuci n toner). alhamdullillah kulit agak putih tapi jeragt n bntk hitam xhilang n byak bintik putih… apa yg perlu sy lakukan..

    reply me as soon as possible.. tq..

  22. maz 6 years ago

    aslkm, saya sekarang ingin mencuba product safi balqis.tp takut nak cuba. mslh kulit saya ni, area pipi kering area dahi & hidung tak la b’minyak sgt. lps tu ada la bekas lubang2 jerawat & permukaan muka agak kasar sikit. blh tak bg nasihat apa product yg sesuai dr safi balqis ni? tq

  23. alin 6 years ago

    askum & salam ceria….
    sy da mengunakan safi balqis dalm tempoh 2 bulan selepas adik perempuan & kawan2 sy mensyorkan penggunaan produk ini kepada sy…hasilnya sungguh memuaskan…kulit sy semakin cerah…sy hanya menggunakan pencuci muka,krim muka dan rawatan skrub shj kerana kulit sy merasa panas sekiranya menggunakan toner safi balqis..so sy nk bertanya apakah kesan @ implikasi kpd kulit wajah sy sekiranya memakai pencuci muka tanpa toner..?
    walaubagaimana pun produk safi memg bgus…tq safi balqis.

  24. biha 6 years ago

    assalamualaikum…

    saya pakai set safi balqis yg tbaru except krim kecantikan. boleh saya tanya, produk kecantikan balqis yg mana sesuai utk elakkan kulit bminyak pada masa yg sama kulit bjerawat.

    lg satu, produk safi tak brapa byk pilihan laaa

    • eisha yahya 3 years ago

      kulit yg berminyak adalah disbbkan kelenjar minyak yg berlebihan..jd jerawat mmg akan tumbuh..safi mmg agak oily bila pakai di siang hari dan dibawah cahaya matahari..pakai dgn nipis sahaja dan ratakan sebaik mungkin…sy pakai dr dulu smpai skrg..mmg agak oily tp its ok…just jgn pakai mcm tepung je la… :)

  25. rae 6 years ago

    Salam,
    saya suka sgt dgn produk safi Q10 ni sebab sesuai dgn kulit saya n harga pula berpatutan. selepas seminggu try kawan2 ofis perasan kulit saya semakin cerah n warna sekata.puas hati la …sebelum ni try produk yang mahal tapi kulit jadi mengelupas pastu jadi kemerahan ….kena matahari sakit betul.

  26. linda 6 years ago

    salam utk uols…
    linda da 2 bln gak la.. gne safi ni..so far,,ok la..
    alhamdulilah..
    muke yg dulunye bole dkatkn ad jerawt n bminyk..kini sudh bersih ngebu n cerah..
    suke sgt3…
    hopefully,org lain yg gne safi dpt result yg positif gak..AMIN.

  27. lieza 6 years ago

    salam….
    saya lieza…nak tanye skit…saya baru nak guna safi rania…kawan cakap produk ni ok…lagi pun kulit saya tak bermasalah…..saya nak tamye…ade tak produk ni jual secara set….mak sud saya…pencuci,toner,krim siang n krim malam….dan di manakah saya boleh mendapat kan nye…sebab saya tak pernah perasan produk ni.

  28. hye 6 years ago

    apakah produk2 yg perlu digunakan untuk kulit <berminyak, berjerawat, berparut dan mempunyai parut chicken pox??

  29. asilah 6 years ago

    ade x produk safi untok remaja?

  30. nana 6 years ago

    safi yg mane sesuai untuk remaja yg berumur dalam lingkungan 13 hingga 17.????

  31. diana penang 6 years ago

    saya pakai krim safi sejak di bangku sekolah menengah/time tu cuma da safi dgn sari mentimun tu jer tp ok ..pas sekolah saya tray guna safi balqis tiada beza still ok jer tp knp saya guna safi balqis muka cepat berminyak tp memang semua org puji nak cuba..saya kata saya cuma guna produk safi tidak menggunakan produk mahal2/perlupasan yang sedia ada di pasaran..saya hanya guna pembersih safi /scrub dan guna krim xkira keluar rumah or keluar bersiar2…saya memang puji produk ni…bekas jerawat pun hilang..saya memang syorkan gunakan produk safi…ia bukan bohong tapi realiti…bukan nk bodek tp pujian ikhlas… tp tu lah tak tahan muka kerap berminyak sangat…tolng bg tips…sbb?jwb yer

  32. mira 6 years ago

    dulu saya pakai safi balqis, lepas tu saya tukar natasha.then, wat muka saya kering sgt2. then saya pkai nano white.ok la…tp jerawat kecil2 tumbuh.then saya pkai safi balik.huhu..ok la..ok sgt2..saya syorkan krim kecantikan tutp hijau.sgt2 bgus.

  33. fyza 6 years ago

    samekom.saye ny baru berumo 15 taun. saye start pakai safi beberape ary yg lepas selepas disyorkan oleh mak saye. mak saye telah memakai safi selama 3 tahun dan saye lihat byk perubahan yg positif. muke mak saye bertambah puteh n berseri. saye hanye memakai pencuci muke UVwhite x2, scrub UVwhite x2 dan krim pelembap malam. saye takot utk memakai toner dan krim siang. kerana muke saye senang berpeluh. dan alhamdulillah kesan jerawat maken hilang. terime kaseh safu balqis =)

  34. sha 6 years ago

    muka saya mempunyai liang roma yang besar or pori. mcm ner saya nak mengecilkannya?
    then muka saya sangt berminyak dan mempunyai bekas jerawt

  35. akma 6 years ago

    saya baru cuba menggunakan pembersih muka safi dengan sari memtimun serta pembersih scrub aprikot. hasilnya, jerawat kecil di dahi mula mengecut. pada sebelah malam pula, saya guna krim pelembap malam safi balqis. pada siang hari untuk keluar, saya hanya pakai toner safi balqis dan bedak kompak safi. kini, muka saya kurang berminyak. tq safi…

  36. su 6 years ago

    saya da menggunakan produk safi ni lebih 5 thn sejak sy sekolah lg…..saya gune jenis mentimun coz muke sy ni berjerawat….alhmdllh…kulit sy yg dulu gelap dah kembali cerah..dan parut2 jerawat pn ilang…tp ckit2 2 adalah…hehehe…

  37. ruhil 6 years ago

    salam…..sya ruhil.sya menghadapi msalah kulit berminyak di bahagian T-zone.selain itu saya juga mempunyai sedikit jeragat di bahagian tulang pipi.jd saya ingin tau produk safi yg manakah sesuai untuk mengatasi masalah saya ni.adakah produk safi ini benar2 berkesan?

  38. sue 6 years ago

    apa produk safi yang sesuai dengan muka berjerawat

  39. siti fatimah 6 years ago

    saya mempunyai kulit berminyak..dlu masa blaja kt matrik 5 taun lepas sy menggunakan produk safi balqis..tp muka saya ok..then lepas sy aktif dlm aktivi bkayak, muka saya dtumbuhi jerawat then saya stop gne safi dan cuba mcm2 produk tp sume xjalan..sy nk tnyer ble x kulit bjerawat mggunakan produk safi ni?skng ni, alhmdllah muka saya dah xbrape bjerawat just ader parut2 je..boleh x bg pndapat,saya ptt gne produk yg mana dr rangkaian safi ni..

  40. hidhayah 6 years ago

    urm produk safi aper yg patut sye pakai untuk bawah mata saya yang sebam dan untuk menyeri kan kulit..kulit sye jd camnie cz bnyk keje nk kene wat…urm..bper harga produk tu sume arap dpt lar repy msj nie yer…klu dh tahu jawapan tlng antar kt ym sye yer…=ieya.aziron@yahoo.com…

  41. su 6 years ago

    em….better gune safi wane hijau….bagus utk jerawat…mula2 memang pakai krim tu rasa berminyak..tp lama2 dah ok…saya penah gune safi tutup biru..tp muke xsesuaila..sbb berminyak jerawat pn naik….scrub plak…gune safi appricot tu…ok tau sesuaila utk kulit berminyak n berjerawat ni…mata lebab? saya xsure..tp bleh cube safi rania….kan ada khas utk mata lebam…harga pn berpatutan..safi rania mahal ckit berbanding safi lain..kn..kn…

  42. suyati 6 years ago

    losyen tangan dan badan safi balqis leaves bad cause to my skin. then i realised that its contain tocopheryl acetate.
    indeed its make my skin soften than before but in the same time my skin starts icthing makes my skin look ugly than before.
    here is some stuff i found about tocopheryl acetate:
    • Potentially contaminated with impurities linked to cancer or other significant health problems.

    • Skin sensitizer – can instigate immune system response that can include itching, burning, scaling, hives, and blistering of skin.
    my intention is not to gives bad look to safi’s product but insted as a muslimah, i love their product, its confirmly halal. but in chemically it harmful so perhaps in other time, safi itself will produced a very totally safe product. go on safi, gud luck!

  43. su 6 years ago

    yeke? nasib xgune..hehehe….

  44. mimie95 6 years ago

    Hai,askm..sye mimi..umr bru 14 thn..nk tnya la..apa kebaikan yg kte dpt hasil drpd menggunakan safi sari mentimun dan krim kecantikan(ttup hijau) 2?

  45. suhaiza 6 years ago

    saya suhaiza, kulit muka saya jenis berminyak. baru 2 hari menggunakan produk safi balqis, krim pelembap siang Q10. Muka saya naik biji2 merah mcm alergic. knapa jadi begitu? skarang saya tidak continue menggunakannya. coz takut melarat. muka saya terasa gatal. adakah kulit muka saya tak sesuai dgn krim pelembap siang Q10? tolong jawap……

    bolh kah krim pelembap siang Q10 dipakai bersama2 dengan krim kecantikan safi balqis Q10?

  46. Rokayah 6 years ago

    Semenjak saya menggunakan produk jenis pengelupasan, wajah saya menjadi sensitif dan mudah ditumbuhi jerawat. Manakala di sekitar bahagian hidung dan mulut, terasa gatal dan ada kemerahan. Saya nak tahu, adakah produk safi sesuai untuk kulit wajah saya. Sekarang saya tidak berani menggunakan sebarang produk kerana wajah saya mudah ditumbuhi jerawat, terasa gatal dan kemerahan.

  47. su 6 years ago

    em..safi Q10 tu yg tutup biru tu ek? saya penah gune..tp xsesuai..muka berminyk dan jerawat naik..tp sy tukar balik gune safi tutup hijau..masa belajar til skrg dah keje masih gune lg..safi tutup hijau bgs utk hilangkan parut dan jerawat serta mencerahkn kulit..tp kene pakai pelembm dan krim dia skalila..sbb bila pakai krim je muke kn kering dan menglpas..tp so far sy puas hati ngan safi ni..wlpn murah tp membntu menghilngkan jerawat sy ni..

  48. Faeries 6 years ago

    sy pakai safi ni , dkt 1 bulan dh . memang muka say lbh putih tapi mula tumbuh jerawat . apa sudah jadi ?

  49. wawa 6 years ago

    saya ingin bertanya,..adakah produk safi dapat mengilankan
    kesan parut jerawat..kerana muka saya sudah putih..tapi masih ada bekas jerawat yang kemerahan…

  50. nia 6 years ago

    ohh yeke produk safi dpat mmbantu cz mke sy nih dlu ok.
    tp tibe2 jerawat yg kcik byk tmbuh espcially kat area dagu n parut hitam sgt klihatan sy takut ngok.cmne nk hilangkan yer.any suggestion?lau nk gume safi nk gne yg mne?

  51. su 6 years ago

    EM…hilangkan parut ok…dulu muke sy pn berparut gk..kt dahi lg sampai kwn sekolah panggil sy shaolin..masa tu form 3…hehehe..tp msk form 4 dah hilang dan kulit makin putih..cume setau sy safi xdpt tutup pori2…so terpks cube cara lain utk tutpnye…misalnye pg spa..tp safi tutup hijau tu memang sesuai utk hilangkan jerawat sbb sy dah lama gunekannnye..murah pn murah..

  52. nisz 6 years ago

    bagaimanakah pemakaian produk safi secara betul

  53. ain 6 years ago

    kulit saya nie jenis berminyak n berjerawat n dah banyak kali saya tukar3 produk tapi tetap xbjaya.skrg nie saya guna safi gamat,toner n krim kecantikan warna biru.adakah sesuai dengan kulit saya?
    tolong jawab yer.tq

  54. fyfa 6 years ago

    Assalamualaikum…sy memakai smua produk safi balqis sejak awal thn bru2 nie..setelah menggunakannya kulit muka sy berasa gatal2, kemerahan & ditumbuhi jerawat…adakah produk ini tidak sesuai dgn sy?

  55. yaya 6 years ago

    assalamualaikum,, sy bru pkai safi balqis uv white sminggu.. alhmdulillah,, berkesan.. ttp trdpt jrwat kcil2 yg byk di dahi saye..
    ape yg perlu sy lakukan???
    plez,, give opinion produk safi yg mane perlu pkai..

  56. Saya memiliki kulit yang berjerawat.Saya telah mencuba beberapa produk,tetapi menemui jalan buntu.Kerana masalah kulit saya ini.saya kurang keyakinan diri untuk tampil bergaya di khalayak ramai.Saya harap pihak SAFI BALQIS akan mengubah penampilan saya kelak……………

  57. normala 6 years ago

    saya baru menggunakan safi. Pencuci safi balkis dan menggunakan krim kecantikan tutp hijau, setakat ini, saya rasaka tiada lagi jerawat baru yg tumbuh. kulit lebig dikit

  58. azlina 6 years ago

    iii sumer…produk safi balqis memang banyak ok…mau tau kenapa coz saya gunakan krim uv white hampir 2 tahun….setakat nie saya rasakan kulit muka saya ok…x berjerawat n semakin putih berbanding sebelum mengunakan safi balqis…tetapi apakah roduk safi yang boleh menghilangkan jeragat di muka??????????????

  59. anne_siska 6 years ago

    salam..saya sudah mencuba produk safi selama 5 bulan,hasilnya amat memberangsangkan..kulit jadi lebih licin dan cerah tapi parut jerawat masih lagi kelihatan serta kulit sedikit berminyak..saya gne pelbagai produk keluaran safi untuk wajah iaitu
    krim pelembap : gamat
    toner : balqis
    pencuci muka : gamat
    krim kecantikan : aloe vera

    adakah dgn mencampur aduk produk safi yang berlainan punca kepada parut jerawat yang lambat nak hilang???
    benarkah terlalu kerap mencuci muka akan menyebabkan kulit muka semakin berminyak???

  60. ilya 6 years ago

    Saya telah memakai produk Safi mentimun seminggu yang lalu…..berkesan laa jugak..tpi dkt bhagia dahi dan pipi saya mula ditumbuhi jerawat2 kecil dan kadangkala kulit muka saya mudah berminyak….ape yg perlu sye lakukan…???

  61. su 6 years ago

    em..sebenarnye sume produk ikut kesesuaian muka..saya dah guna dah bertahun dah..jerawatn memang ckit tp lebih baik dr sebelum2nya..nk tgk hasil kene tgu 1 thn..tp nk tnye kt anne_siska..nape nk gune toner? setau sy safi ni xla effect teruk sgt..sbb sy dah cube mcm2..campur2..last2 patah balik kt safi ni..cume klu kulit kering pakaila pelembab..saya pn ambil masa gune krim muke dia di siang hari sbb nmpk putih..lama2 dah boleh pakai belah pg bila nk keje…gune la scrub aprikot safi…klu muke berminyak sgtla…tapi sume produk sy gune safi tutup hijau..ok ape..

  62. maslina 6 years ago

    saya ingin bertanya tentang krim safi gamat adakah ia sesuai untuk kulit saya yang berminyak. adakah boleh saya gunakan waktu siang hari dan malam hari. adakah dapat mengelakkan wajah kita menjadi gelap kusam kerana kulit yang berminyak

  63. maslina 6 years ago

    apa pulak maksudnya your comment is awaiting moderation

  64. nUruLatHiRaH 6 years ago

    hye…utk pngetahuan smua sy dh pakai safi balqis ni sejak dr sekolah mnengah lg…mmg ok..skang sy dh smbung stdy kt IPTA,dpt course yg slalu kne wt work kt luar..kne matahari..safi la yg bnyk tlong sy…korg cbe la..djamin halal..

  65. azira 6 years ago

    askm. i did my research on internet about this product after one of guardian staff introduced this safi to me last week..which is on monday..
    my age 33 years old..i have a pimples…maybe due to hormon change…- it’s about 25 black spots and a few new pimples comes out at that areas..it’s came out from my chin since four months ago..very sad..last 7 days i went to guardian ou and giant mall bought a range of safi product:

    1. safi balqis-green- cucumber facial wash-4.99
    2. safi balqis-blue-toner-8.20
    3. safi balqis- green- moisturizer- the big size-7.90
    4. safi balqis- green- mosturizer- the small size-6.80
    5. safi -red- compact powder-5.80

    Total- avreage 33.00

    alhamdulillah…the result was very good on my skin.

    before: Signed pakej oxigen-5xrm 900-00
    1. KaJ-face wash-80.00
    2. no toner
    3. duo compact DIOR-180 and Anna Sui-89.00
    4. Kaj Spf-60-00
    5.Kaj foundation-60-00

    I which I can do auction on my Dior/kaj/anna sui product!

  66. syakirah 6 years ago

    Salam.saya pengguna bru Safi Balqis.sblum nie,sy cma gna krim kcantikn safi balqis,alhmdullilah muka sy ok.Tp wktu tu sy cma pkai pencuci mka lain,mmandangkn pncuci mka tu ssah dpat,so saya try pakai pencuci mka SAFI BALQIS Alhmdullilah,kulit sy putih berseri.sy ada tips utk brkongsi utk Wajah berseri kurniaan Anugerah Allah.First,ms mncuci Selawat dulu n bc doa mengadap cermin @ niat”Ya,Allah,perelokkanlah AKhlakku ini,skapku ini sepertimana engkau perelokkan kejadiaanku n wajahku”.Second,lpas mandi ambil air sembahyang.Thirdly ,msa pakai krim n bedak compact,kta kna bersyukur Kpda Allah,allah yg mnjdkn rupa paras kta.Apa yg berlaku psti ad hmah dsbliknya.Cantik?kta gnakan utk kebaikan.Hodoh?Terselamat drpd godaan n fitnah.Lastly,pakailah pakaian yg tutup Aurat dgn smpurna berdasarkn syariaat Islam.

  67. idah 6 years ago

    saya masih tercari-cari produk untuk dipakai. semalam ada promoter syorkan saya safi rania..tetapi…sume packing besar2..safi rania ni xder trial pack ker?

  68. idawati 6 years ago

    saya berumur 33 tahun dan ingin mencuba produk safi. saya tiada pengalaman menggunakan produk ini. sebelum saya menggunakan produk jenama lain tapi lama kelamaan kulit muka saya macam kering dan agak kusam. saya ingin mencuba produk safi ini dan minta pandangan dan pendapat jenis mana sesuai untuk saya…

    sekian, terima kasih.

  69. nur diyna 6 years ago

    sye suda mencuba rangkaian safi balqis sejak 3 bulan yg lalu,tp akhir2 nie kulit sye berbintik2 ..oleh kerana bintik2 itu,akhirnya kulit sye meninggalkn parut di hidung dan pipi..kulit sye jenis tidak berminyak ,perlukah sye membeli pelembab safi ..tolong sye..

  70. fatin perlis 6 years ago

    boleh bg tau produk2 kecantikan safi balqis x?

  71. ain muadzam shah 6 years ago

    boleh x tunjukan cara2 untuk memakai safi balqis?

  72. dina 6 years ago

    kenapa bila pakai safi rania muka saya rasa mcm nak terbakar je…blh tlg cakap tak?confius

  73. ara kitty 6 years ago

    i love safi balqis!!!!!!!!! success!!! cuma scrub mka je suka gna formula yg sblum ni..yg tbaru ni krg bbuihla,,ada x scrub yg fmula dlu? best gna mka jd lcin n hlus..yg bru ni xjdi…

  74. teman 6 years ago

    betul ke safi bleh bn2 cerahkan kult muka yg gelap ni cz my skin x rata cz always wat actvt yg trdedah pd sunligt.seganlah muka x cerh cam kawan yg len .rsa x yakin pun ada.bn2lah teman.xsalhkan mncuba….

  75. teman 6 years ago

    pleaz ar reply kalu bleh nak wat prubhan bile buka sem nie….

  76. yati 6 years ago

    1> kulit muka saya sangat-sangat berminyak and berjerawat di bawah pipi sahaja.
    2> jerawat yg tumbuh di bawah pipi sangat besar dan tidak mempunyai kepala untuk di picit.
    3> kulit sangat sensitive di bawah mulut – kemerahan and gatal dan kulit kering sangat hodoh sekali.
    4> di tepi hidung banyak bintik-bintik putih and hitam.

    bolehkah anda recommed safi balqis yang berjenama mana satu untuk saya cuba ? harap anda dapat menolong saya.
    saya telah memcuba banyak jenama tapi tidak berkesan.
    tengah tunggu jawapan anda. terima kasih yah.

  77. farah 6 years ago

    salam..seblum nie saye x de masalah kulit..tp,smenjak hbis persekolahan kulit muka saye berminyak,gelap dan mule berjerawat…saye ingin bertanye adakah produk safi balqis ini sesuai untuk semua jenis kulit…?yang mana lebih sesuai antara safi sari mentimun (tutup hijau)atau safi balqis yang UV whitex2(tutup biru)? saye ingin mencuba produk ini..dan bleh x terangkan cara pemakaian yang betul?saya harap pihak yang terbabit dapat menyelesaikan masalah ini.terima kasih…

  78. farah 6 years ago

    opss..sorry..ade tambahan…kulit saye nie gelap(berbelang)kt muka..jd,saye nk tanye bg jnis muka saye yg berminyak,berjerawat dan gelap nie sesuai untuk safi sari mentimun ke safi balqis yg UV Whitex2?yg mne lebih sesuai..?lg satu saye nk thu cara pemakaian yg betul….please tell me…sbb sblum nie,saye pkai pencuci je…saye x pndai dlm bdang nie…thanks a lot…

  79. aien 6 years ago

    Salam
    saya mempunyai masalah kulit yang berminyak terutamanya di kawasan T-zone….. masalah ini telah lama saya hadapi dan pelbagai produk telah saya cuba tapi hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Kulit saya juga sensetif dan jika produk yang tidak sesuai muka saya akan mengelupas dan jerawat kecil akan kelihatan. Selain itu juga di kawasan hidung saya ada blackhead yang banyak dan merisaukan saya. Saya tertarik dengan produk safi kerana ia di jamin halal tetapi mempunyai masalah untuk memilih produk safi yang sesuai dengan kulit muka saya, diharapkan safi dapat membantu saya.
    sekian terima kasih.

  80. marlini 6 years ago

    saya pengguna safi yg tutup hijau tue..baru pakai dalam 6 bulan lebih..sebelum ni muka saya berjerawat teruk, tapi sekarang alhamdulillah ia semakin hilang.muka pun dah cerah..tp kena sabar sbb kesan die bukan cepat..banyak kan minum air 0, at least 2 L..

  81. nas 5 years ago

    hai…
    nas bru 20 tahun..dah 2 bulan pkai produk safi..
    so far ok..
    sesuai ngan mke nas..dlu pkai produk mahl ok gak tpi xtahan la mahlnye..
    jrawat makin kurg…
    kulit pown makin cerah..
    but oily ckit la..
    dah la nas pown kulit berminyak..
    nas pkai pncuci safi sari gamt, ngan toner safi balqis, krim pelmbab siang n malm balqis n paling penting krim kecantikan tutup biru..
    adik sy kulit jrawat truk..
    bru pkai smggu pencuci muke safi sari gamat jrawat makin kring..
    skrg die pkai bersame krim kecantikan tutp bru..
    tggu jela hasilnye..jgn lupe bykkan minum air masak k..

  82. nas 5 years ago

    pkai pencuci mke safi sari gamat…
    memg elok utk keringkan jrawat..
    pkai step by step..
    jgan trus pkai krim skali..
    nnti kulit terkejut ngan prubahn..
    nas dlu pkai pencuci mke jer..
    dalm smggu kwn dah tego makin cerah n jrawat kurg..
    dah kurg bru nas beli krim satu per satu..

  83. Lihan 5 years ago

    salam…saya sgt berpuas hati sekali…dgn rangkaian safi balqis…selmt d gunakn…cuma kebelakangn ini muka saya sering d tumbuhi jerawat….teruskn terang saya kata kn,memang kulit muka saya jenis yang berminyak,,,kadang2 saya terpaksa bertukar2 pencuci muka dari mentimun ke pencuci muka safi balqis yang bertutup biru…..so skng saya nak kepastian,mana satu pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit mcm saya ne…???plz help me….apa2pun rangkaian safi balqis tetap d hati saya…i love it…harap ini pilihan yang tepat untuk saya….

  84. normala 5 years ago

    saya guna produk balqis kulit saya amat sesuai sekali…

  85. NUR AINN 5 years ago

    slam ,saye ni kulit berminyak n jerawat,saye dah cube pelbagai produk tp x memberi kesan yang baik.kadang jerawat makin bnyk …saye sedih nagn kulit saye ..mcm ni,produk safi ape yang sesuai untuk saye untuk saye cerah berseri tanpa jerawat n kulit berminyak

  86. intan 5 years ago

    saya dah pakaii safi balqis..
    hasilnya sangat bagus…

  87. farah 95 5 years ago

    umo farah 14 thun..farah pkai pembersih muka safi mentimun..sumenyer okey..hilang kesan jerwt farah..pelembab muka safi yg wrna hijau pun key gak..skrng ni farah nk taw ade lagi ke x product2 safi yg wrna hijau nie..klaw de farah nk tngok image product dulu okey..

  88. dan 5 years ago

    saya dah try safi balqis tp masalahnya nape kulit makin berminyak erk…kulit saya jenis berminyak, lepas cuci memang oklah tapi nak masuk ke tengahari terasa kulit berminyak sngt..t’paksa guna blooting paper, saya pun guna toner safi balqis. krim saya x guna sebab nmpk b’minyak sgtlah lau guna..skrg rasa nak try yg safi mentimun apa pendpt anda

  89. qistina balkis 5 years ago

    kepada yg diluar sana yg ada masalah jerawat.elok lah pakai pencuci safi mentimun..ia juga ble mgurangkan parut n kulit berseri..

    malam pakai krim kecantikan hijau tp dalam kuantiti yg sikit..
    takut nampak berminyak..
    baykan minum air suam..
    kalu siang tu, jgn pakai krim,pakai gel gamat atau gel alovera, kmudian letak ubat jerawat dalacin T, tepek kat jerawat.ble bli kat farmasi.amat berkesan untuk hilangkan jerawat..pas 2 tepek bedak bby johnson..
    irulah yg qistina pakai slama 7 bulan setelah mengalami jerawat kronik.
    alhamdulillah..semua dah berakhir..
    selamat mncuba.

  90. FATIN 5 years ago

    safi mmg bagus..dlu aye pakai then saje2 benti,la ni pkai blik coz acne da tumbuh lak..aye syorkan pkai gamat cleanser..

  91. Raodah fitri juliani 5 years ago

    Hi
    Saya pengen tau
    Di indonesia cabang safi balqis ada ga?
    Saya bisa cari dimana
    thanx

  92. EIKA 5 years ago

    salam…………saya nk tahu apa bagus ye produk nie.dlu saya ad pakai tapi muka tmbah berminyak dan gatal.knapa ya?leyh bagi keterangan n apa produk yang sesuai

  93. hana 5 years ago

    Aslkm..sy ada mslh kulit x sekata kt bhgian dagu n dahi..4 bulan yg lps sy cube safi balqis yg pnutup biru n muka sy still xde prubahan..bhagian pipi plk jadi merah2..kwn2 blh tlg sy tak selesaikan mslh sy nie..

  94. nur hakimah 5 years ago

    saya baru berumur 15 tahun bolehkah saya menggunakan produk ini

  95. nur hakimah 5 years ago

    saya suka menggunakan produk ini.

  96. liza 5 years ago

    salam….
    sekarang ni saya sedang mencari produk muka yang sesuai untuk kulit muka dah banyak saya cuba produk2 yang mahal tapi hasilnya timbul jerawat , kulit muka saya gatal dan menigalkan kesan parut hitam di muka saya . saya ada terbaca pasal produk safi ini . saya ajak berminat untuk cuba dan apa yang sesuai dengan jenis muka saya ni.

  97. Kaisara 5 years ago

    aslkm..sy ade mslh kulit muke xsekata..sy mnggunakan safi yg pnutp biru..tp kesannye xde prubhan..n bahgian pipi sy jd merah2.. blh kwn2 suggest ape yg ptut sy bt..

  98. zaty 5 years ago

    salam…
    sy ada masalah kulit sensitif(berjerawat)…
    sy alaminye dlm tempoh yg agak lame..
    smp skrg kulit muka sy tetap ada jerawat..
    sy dh guna b’mcm2 produk..
    tp asil nye m’hampakan..
    tlg la sy..
    plz……..
    produk ape yg sesuai dgn kulit muka yg sy hadapi skrg nie..

  99. lala 5 years ago

    mata sAya sebam.dh gne prdk safi tpi x leh ilang pn.sy nk ptih jga…tp………… cm ane ea,,

  100. ieda 5 years ago

    cam ner nk ilangkan prut yang ader kt mke nie??? tmbhan mke kter bminyak terutma bhgian zon T.

  101. fyka 5 years ago

    salam..saya adalah pengguna baru safi balqis,knapa kalau pkai safi balqis muka saya jadi pedih2,oily n berjerawat..

  102. fyka 5 years ago

    hemmm..pkai safi balqis sekeliling mata saya jdi pedih

  103. Ija 5 years ago

    krim kecantikkan safi yang tutup hijau boleh mencerahkan muka tak?

  104. rosnani sharingat 5 years ago

    Askum,saya seorang yang menjaga kecantikan kulit,,semakin usia kita meningkat,,semakin perlu dijaga,,,sekarang saya pkai pencuci muke safi balkis (biru),memang segar sangat,,toner pun okey,pelembap siang & malam saya x pernah try,,saya ingat nk cube try pelembap malam ,,okey X..ke,kt rumah pkai,apricot nutrimetic,kdg garnier light(adik punye),toner body shop,,alhmdullilah kulit sy x de naik jerawat,ruam ke ape..tp takut gak campur2 produk ni,, umor saya dah 24 next year 25,,nk kawin dah,,br2 ni saya g swim,,ah…kulit saya jd merah kena sunburn,,,saya nk tanye scrub apricot safi oren tu okey ke,,saya ingat x nk dah beli produk Body shop seaweed la,,coz saya dh beli toner BS,,SAME je xkecik pun liang roma,dahle mahal..lpas bc komen2 pengguna yg lain,,rs nk trus beli set safi,,so,,now skrang nk try pkai set safi balkis,,hi…nak putih balik cm Dynaz,,hi….yg penting safi murah& berkesan..love ya SAFI..

  105. ti 5 years ago

    sy nk tanya,knpe krim safi bmyk…..

  106. Sherry 5 years ago

    Salam, sye inginkn pnyelesaian utk mslh kulit. Sye seorg yg brkulit agk cerah ktike kcil. Ttpi, dsbbkn sinarn matahari yg brlebihn, kulit sye tlh mnjdi gelap. Dsbbkn sye tdak mengatasi mslh ini dr dahulu, ia tlh mnjadi smakin serius. Sye tlh brumur 21 tahun skrg. Adakah ade ape2 ptue atau produk utk mslh ini? Tolonglah sye..

  107. wawa 5 years ago

    erm…….sye pakai krim yg biru 2 + krim+ gn pncuci…so far wat mase nie muke mkin pteh…pjerawat x stop2 tumbuh..nape ek…pencuc muke x sesuai ker…sye pakai pnuci muke tutup bru yg nti jerawat 2…

  108. farisa 5 years ago

    saya pun memakai safi balqis juga muka saya lembut dan cerah tapi untuk menghilangkan jerawat tak berkesan la pula kak ema apa yg perlu saya buat

  109. elly 5 years ago

    ape yang sesuai untuk kulit saya yang mudah ditumbuhi jerawat.

  110. Rohana 5 years ago

    saya baru nak mencuba produk safi…muka saya jenis kombinasi…ada sedikit jeragat..bintik hitam dan putih..umur 43 thn…pruduk mana yg sesuai??safi balqis atau rania?

  111. malin 5 years ago

    saya pnah pakai pncuci muka safi balqis .. . sbulan dua saya pakai muka saya msih ok n mkin putih .. lps tu saya brtukar kpd produk lain .. muka saya msih byk jrawat .. masa pakai safi balqis ari tu ,, jrawat saya x hilang .. kwn2 saya syorkan saya pakai safi mentimun..agk2 mnjadi x yer ? ape petua utk hilangkan bintik2 kat muka ?

  112. wirda 5 years ago

    saya muka saya naik jerawat batu saya paki\aik safi balqis tapi safi balqis ade plembap muka tak? klu tak de saya pakai plembap shurah pula mungkin lebih bagus,mana tau kAN BELUM CUBA BELUM TAU. .

  113. erin johor 91 5 years ago

    salam. saya merupakan slah seorg remaja yg menggunakan produk safi. dari pencuci muka safi balqis hinggalah ke bedak kompak.( skrub, penyegar,krim kecantikkan). Alhamdulilah kulit saya sihat dan tiada jerawat. Tetapi malngnya baru-baru ini, saya mendapati kulit muka saya ditumbuhi jerawat kecil-kecil dan bintik-bintik hitam. saya tidak menggunakn pelembap safi. apakah langkah yang saya perlu ambil?
    satu lagi, adakah kulit muka lelaki sesuai menggunakan produk safi?

  114. qiki 5 years ago

    salam… sy b’umur 23tahun so sy nak pakai safi rania gold tu boleh tak? cz sy de masalah parut dalam… so pada usia mcm ni boleh tak pakai?? TQ:)

  115. shida 5 years ago

    sblum ni gune oxy. oke la kot. then nk try safi. beli yg pncuci muke sari gamat n krim kcntikan lidah buaya. lps bpe hri gune safi, byk jerawat mule tmbuh. elok2 da nk oke, jdi mken trok pulak. then smbung la gune oxy blik. da oke cket da ni.

    something wrong ke? sy ni kulit snsitif kot.

    + sy de cre ntuk hlgkan parut jrawat scare natural. lpas cuci muke, hiris potato 2-4 kping nipis, lpas tu apply kt muke ngan circular motion (gerakan pusingan). leh krgkn dark circle bwh mte gak. lpas 15min, basuh muke / pkai time tdo. insyaallah brksan lam mse 2mnggu. tpi klu nk hsil yg lbih cpt, wat stiap ari. ok! ;)

  116. shida 5 years ago

    ntuk petua2 laen (cara krgkn jrawat, crahkn kulit etc.), sila layari http://shahida93.blogspot.com/
    new post akn d update. sumenye scare natural. tq :)

  117. lyana 5 years ago

    salam..sy baru saja cuba mnggunakan produk safi balqis..buat permulaan sy menggunakan pencuci safi,toner dan krim siang.apa kah produk wajah safi balqis yg lain lagi yg wajar sy guna utk mendapat kesan yg baik?utk hilang parut dan jerawat safi balqis atau safi pnutup hijau yg patot sya guna?tq..=)

  118. aman sayang 5 years ago

    sy pki pncuci gamat n krim wane ijoo 2 makon btambah la jrawat..
    GEDABAK LAK 2 !!
    ADOIYY…
    PNING GLERR..
    RSE CAM NA JD BABY BLIK LAK..
    TAUPUN NA KOYAK JE KULIT MKE NIEY..
    SALIN KULIT..
    UHUHU…. :)

  119. ve 5 years ago

    kalau di indonesia,bisa beli dimana ya?

  120. pkah 5 years ago

    salam…
    sy pon brminat jgak n gne produk safi…….mke sy x brjrawat tp kulit jnis snstif kot.klu dlu cerah tp makin lme mkin gelap..sapa lar umo 18 taun skang.mke ni cpat burn….so sy n tau pndpat korang y da brpngalam gne produk safi…y mne mrupakan plihan trbaek…plembap safi balkis tau plembap aloe vera tu?! sy da pkai pncuci mke safi balkis y kaler biru, tp x jgak cerah2…kulit ttp mkin glap…cam hangus gtu….skang tgan jauh lbeh cerah dr mke….hihi…so hrap sgat korang dpat bg pndpat y mne ptot sy cbe.klu paka plembap ija tuh, jd cerah x……..then klu plembap kaler biru tuh menghkis x?

  121. nour 5 years ago

    salam..hai..sy adalah pengguna safi hjau..krim kcantikan die ok sgt ngn kulit muka sy..utk pngtahuan sume,kulit muka sy adalah jenis berjerawat n berminyak serta berparut…sy guna krim kecantikan tersebut sejak zaman persekolahan lagi..sy hanya menggunakan krim kcantikan safi hjau shj..mnakala utk mencuci muka pula,sy menggunakan sabun taharah..alhamdulillah,skrg kulit sy hanya ade parut tp parut tersebut makin pudar..jerawat di muka hanya ade sedikit shj skrg..sy pernah cuba krim pelembab safi balqis ttp tidak sesuai ngn kulit muka sy..jerawat makin bertambah selepas mnggunakan krim plembab tersebut..krim plembab safi gamat juga sy pernah try gk..krim tersebut sgt sesuai utk kulit berminyak ttp tidak sesuai ngn kulit muka sy..apabila mggunakan plembab safi gamat,kulit muka sy ditumbuhi jerawat..ttp apabila berhenti,jerawat terus hilang..skrg still guna krim kecantikan hjau n sabun taharah shj..harap jrwat n parut clear lepas ni..da mls nk tkar2 produk…

  122. nisa aina 5 years ago

    askum… sayer baru pki safi dlm dekat tahun ni…. skang sayer 14 tahun… mule-muler sayer pki produk alaisyah…. pastu seminggu jer… sayer da x paki sbb skrub pon kwn yg knlkan… dlm seminggu jer sayer pki produk alaisyah…. then, jerawat makin byk…. mak sayer suroh pki susu kambing saanen…. dalam 6 bulan, jerawat makin naek… dah la tuh, da kecut tp still tinggalkan kesan… then, tahun ni 2010 14 tahun, akk sayer suroh pakai safi balqis(pembersih muka anti jerawat sari gamat)… skang parut x hilang jerawat baru mule tumbuh… camner ni hilang kan…. sa mcm2 sayer cuber… x hilang gak…. kalau bleh tolong recomen kan sayer please…..

  123. anita 5 years ago

    saya berdomisili di indonesia-medan.. gimana cara memesan safi balqisnya.

  124. ayang 5 years ago

    warna kulit saya tidak sekata, hitam di sekeliling mata dan kulit kering? apa yang saya harus lakukan ????????

  125. lya 5 years ago

    salam..Hi..sy bru umur 15 ..nk tnya la..sy nk thu produk safi ni sesuai ke dgn semua jnis kulit? klit mka sy msih muda x brjerawat.. coz sy nk try” dh bnyk dh prodk pmutih sy dh pkai tpi xbpe sesuai! boleh x saran kan prodk safi ape yg prlu sy gna? bgi org brumur cm sy..sy dh try pkai pmbrsh safi kler ijau tu..mmng bgus parut un mkin pudar n kulit hlus..i like tht safi..2 nk try yg len 2..

  126. tini 5 years ago

    saya pnh pki safi balqis dulu ok putih dan muka agk licin dlm bertahun gak la. dlm beberapa bulan kebelakangan ni produk safi menyebabkan muka saya ditumbuhi jerawat.napa ek?

  127. aina 5 years ago

    sy menggunakan krim safi dr tahun lpz..sy guna kn produk safi coz sy tengok kulit muka kwn sy cntik dan cerah..tp thun ni kulit sy mula tmbuh jerawt n parut2 jerawt..sy nk guna kn ape untuk hlgkn mslh sy ni?..sy bru tgktn 3..sy rsa jlez tengok kwn2 suma kulit cntik..tolong la sy..

  128. mahirah 5 years ago

    assalmualaikum..
    sy ira. em sy pkai safi balqis ni nmpk jugk prbezaan..
    tp cm ta brpe puas aty cm tahap cerah 2 cm ta brape cerah.
    kalo safi rania 2 sesuai ke untuk kulit muda??
    hrp bls la eh.

  129. Nurfarahin 5 years ago

    sy ada mslh jeragat&bintik itam d kulit wajah..
    elokxkalo pkai safi balqis??
    sblom nie sy pkai,cuma pncuci muka shaja..
    tp skrg nie sy pkai pncuci muka,toner&krim pncerah muka..
    nmpak skit prubahan,wlupon haya smggu..
    kulit sy bwarna hitamnis,haya nk nmpak cerah&bersih,bole kew safi balqis mbantu merawat kulit muka sy nie??
    sila beri cadangan ngan anta d fara_gurls91@yahoo.com

    Terima Kasih.

  130. najwa 5 years ago

    salam..sy nk tanya, boleh xkalau kita guna 2krim safi dlm satu masa? means pagi guna krim tutup biru, n mlm sblm tidur guna krim tutup hijau..skrg sy guna krim tutup biru, alhamdulillah nmpk perubahan, kulit makin putih tp masalahnya kesan jerawat xhilang..n sy guna pencuci tutup biru..

  131. are-tin 5 years ago

    jrwt sye mkn nek slps pki brmcm-mcm produk….kakak sugest pki safi hijau or sari gamat….so ne yg lg sesuai untk klt cm sye…tlg brikn cdngn????????????[pleaze]!!!!!!!!!!!!

  132. azi 5 years ago

    salam..kulit sya ni jns byk mslh.sya da jrwt dari da mata dan xde mata yg le dipicit selain beminyak…dan skg da blackhead di idung.sya da guna byk produk dari mhl hga mrh tpi sumenyer tak berkesan…skg ni sya da stop dari guna sbrg produk membuatkan klt sya makin gelap dan menigalkan parut2 jerawat.ramai yg menegur klt sya mkn teruk skg ni membuatkan sya agk tertekan..produk safi ni bole x selesaikan sgala permasalahn sya..dan boleh x cdg kan sya per produk pelu sya pkai

  133. az 5 years ago

    dan sya nak tnya dakah produk safi ni mampu merawat lubang parut yg kecil akibat jerawat???

  134. az 5 years ago

    salam..sya nak tny klt sya ni jns berminyak dan jerwt dari yg bole picit hingalah x.sya tlh guna byk produk tpi sumenyer x berkesan…sya tlh benti mengunakan sbrg produk skrg ni tpi mybabkan klt sya bertambh gelap dn meningalkan parut2 jerawt..boleh cdg kan produk per yg sesuai sya gunakan dahulu…

  135. za 4 years ago

    salam.sya nk tnye..umo sye 20 tahun klu sya nk pkai safi rania gold bole tak??sya mmpunyai masalah kulit..brjerawat.dn bekas jerawat..

  136. dashi 4 years ago

    sy x gune produk safi coz x ssuai dgn kulit. mnybabkn jrawat mkin trok. agk2 mcm monster jeh.

    cume nk kongsi cket info. ntuk mke brjrawat,
    1. mnum byk air 2. JANGAN pcahkn jrwat 3. jgn slalu sntuh muke (tgn byk bkteria, thu?) 4. spu hirisan lemon kt muke. klu x than pdih, + madu 5. klu klit snsitif (brjrawt), jgn gne harsh prduk e.g clearasil 6. gne benzoyl peroxide (oxy 5, oxy 10) brksan! 7. gne plmbab yg bgus stiap kli lpas cci mke 8. ntuk prut, gne bio-oil. trbkti brksan 9. anti-oxidants. e.g green tea, berries (agk2nye brand’s innershine tu ok kot. hee)

    sy da wat sume tu n skrg lam proses pmbaikn. wu-yeh! :D gud luck, gurls

  137. syazlina 4 years ago

    salam…sy syazlina…sy nk tnye….losyen safi balqis boleh di bawak sembahyang ke tk???

  138. leya 4 years ago

    sy bru 14 thn muka sy ditumbuhi bnyk jerawat dn berminyak sejak darjah6.. parut2 lama sukar ilang…. sy tlah bnyak m’cuba produk laen… tp x menjadi…sy juga telah m’cuba produk safi balqis+krim(tutup hijau)+pelembab muka pd waktu malam…tp x dew hasil….

    tolonglah kpd yg adew pengalaman… ;-(

  139. tut2 4 years ago

    sya nak tny apakah kelebihan reka bentuk safi balqis berbanding dengan produk yg len….

  140. ila 4 years ago

    Askm.saya pemgguna baru produk safi.dalam 2 minggu lepas saya mencuba pencucu safi sari gamat. masalah jerawat dan kulit berminyak saya macam tak de perubahan lah . macam mana ye nak tahu sesuai atau tak………….

  141. yaya 4 years ago

    sy nk tnya,sy pkai safi balqis..ok la jgk jerawat kcik2 2 ilang..tp dulu ada jerawat besar…dia tinggalkn parut wana itam..sy nk ilangkn parut 2,,blh ke pkai safi ijau 2???krim 2 cmana??krim mlm ke??

  142. saya berumur 16 thn, saya mencuba memakai produk safi gamat.Adakah umur saya boleh memakai produk safi dan adakah produk safi boleh menghilangkan parut jerawat dan kulit berminyak???

  143. fyqah 4 years ago

    muka sya bnyk bintik2 hitam kesan jerawat,,,,bermacam2 produk saya da cube tp x berkesan…dulu ada pakai safi gamat tp lagi bertambah jerawat saya,.,,,,,,ape saya nak buwat sekarang????sya xda keyakinan

  144. aya ipoh 4 years ago

    salam, sya nak tnya adakah produk safi mengandungi paraben…. exspcly SAFI RANIA GOLD

  145. osnah 4 years ago

    .saya pakai toner safi balqis je.pena pki safi yg tutup hijau tp mngkin taa sesuai then ruam ruam muka ku.tp skunk Alhamdulillah,kulit semakin pulih setelah mengamalkan putih telur,dan pki bedak sejuk beli kt SAKAN je tahu.heheheh,parut semakin pudar bhai.best best.syukur.

  146. lynn 4 years ago

    salam..hai sume..sy nk berkongsi ngan sume la tentang SAFI BALQIS nie..sy dh pakai SAFI BALQIS nie selama 2 thn lebih, so far sy amat berpuas hati ngan SAFI BALQIS. pd mula nyer sy hanya pakai krim muka kecantikan N pencuci muka SAFI BALQIS je, tp tgk produk nie sesuai ngan sy, sy teruskan memakai penyegar, krim mlm N pelembab…Alhamdulillah hasil nyer amat memuaskan..tq SAFI BALQIS…pe yg penting sblm memulakan sesuatu mulakan dengan BISMILLAH N SELAWAT…InsyaAllah..smg sume org mencuba produk nie.. sesiapa nk b’kongsi pengalaman @ nk bg pendapat leh la email kt sy, pu3_lynn@yahoo.com.my…GD LUCK ALL..

  147. jue 4 years ago

    salam..sy cma nk kongsi pengalaman..sblum ni sy gna produk kcntikn lain..tp sema xsesuai ngn kulit sy..sy cba tkar kpada produk safi 2bulan yg lpas ats nasiht m.cik sy..sy hnya gna pelembab siang dan malam safi balqis sja..alhamdulillah skg ni mslah kulit sy sdah pown slesai..jerawat xlagi tmbul msa pms..parut jerawat pown dh hlg sema..kesan burn pown xda..sy rasa hepy sgt..mmbr sy pown puji prubahn kulit mka sy..sy jga tlah mngesyorkn kpd mmbr2 dan adk2 sy supaya mggunakan produk safi balqis..kulit mka mmber sy jg sdh brubah..jerawt di mukanya sudah tdak klihatan lg..sy amat brterima kasih kpada pihak safi balqis krana mngeluarkan produk yg bagus dan murah..ia jga mudah didapati di mana2 pasaraya..yg palg bez ianya suci dan halal!!

  148. afzan 4 years ago

    sebelum nie sy ada menggunakan product lain u muka sya…ok je sy pkai…lepas 2 saya boring nk cuba tukar product lain..sya puntry tukar pakai safi balqis…tp muka sya makin hari mkin bnyak di tumbuhi jerawat….uwaaa….cne nie?? apa y perlu sya lakukan??berhenti dari mengamal product tersebut???

  149. afzan 4 years ago

    muka ku berjerawat setekah guna safi balqis…apa kah patut saya lakukan???berhenti n tukar product lain????

  150. intan 4 years ago

    salam
    saye nk tnye mcm mne ye nk pki produk kecantikan alaiyah?
    mcm mne step dye ?confius la sbb produk dy bnyk sgt..

  151. ashika 4 years ago

    saya nak tanya satu je…. nape semua soalan dia atas tak dibalas yek?

  152. yan 4 years ago

    salam..sy mempunyai tona kulit yang tidak sekata dan jerawat 2 ade cikit2 ja..sy bru cuba pakai pencuci muka safi yg gamat 2,stakat nie kulit sy 0k..sy igt na pakai krim safi gak sbb skrg nie sy pakai krim laen tp xdak kesan p0n..adakah krim safi nie dpt mensamaratakan wane kulit n ilangkan jerawat??

  153. tyha 4 years ago

    salam..sy klit mke yg b’myk n b’jerawat..dlu mse fom 3 pkai krim safi pnutup ijau oky r jgk..tp lau pkai plmbab yg gamat pnyer muke jd b’tmbh b’myk..skrg pkai alaisyah..oky,,kulit ase lembut n licin,,

  154. mas 4 years ago

    salam…saye musykil sket pasal beza safi balqis and safi rania..
    ape beza nye ye?ade sye dgr safi rania untk 25+ ke atas..btol ke/
    thats mean kalu saye skg ni pky safi balqis…umor 25 taun kene tkar safi rania ke?

  155. maszura bte amat pale 4 years ago

    hai sume..sy pnggune krim kcntikn safi wane ijau sjk dri sk0lh,0k la,jerawat p0n bleh ilang,.tp pas sy tukr safi rania gold,abes kulit sy bminyk sngt..emmm..nape erk jd cm 2..

  156. jue 4 years ago

    Sye dh cube bnyk produk..fair n lovely,temulawak,safi hijau, olay,loreal,sendayu tnggi n new yok skin..tp smua xbkesan..yg terbaru ni maybeline.. ok gak le..tp kulit still pas pkai berjerawat.. xtau nk wat pe dah..dulu kulit licin sngat..tp now jd bjerawat ckit n dtumbuhi bnyak bntik hitam…rasa2 produk safi balqis ni sesuai x? bnyak tnye kwn kata ok..2 yg nk cube..tp kulit sy jnis berminyak n lg pun hrga produk leh tahan la..nk dbndingkan produk yg mahal n buang duit je….ape suggestion anda pada sy..

  157. FARAH IDAYU NUSI 4 years ago

    salam…
    saya pengguna safi dari dahulu lagi…
    memang saya berpuas hati dengan safi…
    yang penting saya percaya akan safi kerana halal dari segi syarak…
    tetapi sekarang ini saya dapati agar sukar untuk mendapatkan roll on perfume safi di klang dan kapar…
    puas saya mencari tetapi tidak berhasil…
    adakah cara lain untuk saya dapatkan roll on perfume baiduri safi ini?

  158. ct 4 years ago

    sy nk tanya beza antara safi tutup botol hijau n biru. which one is better.. yg sesuai utk kulit muke bminyak parut n kusam n gelap punca dr sun burn…mcm2 produk dh guna….tension sgt dgn kulit muke ni… plz help me

  159. diala 4 years ago

    sy br try safi balkis dah 3 hari..
    dah nampk jerawat makin kering..
    harap2 ok dgn kulit..
    skrg ni just pakai pencuci safi balqis, skrub dgn pelembap ttp hijau tu je..
    lpas ni nk try gn safi toner dgn krim pencerah..;p
    moga2 jerawat n parut cpt hilang..;p
    lps 2 mggu ni nnt sy komen lg tntg perkembanagn muke keh..;p

  160. no name 4 years ago

    ALAHAI…X PYH LA KORANG SUSAH2 TNY SOALAN KT SINI.. TAK ADA REPLY PONN….ORG PENIPU MCM 2 LA…KATA BOLEH DGR SEGALA LUAHAN ORG,,,PEMBOHONG BESAR!!!

  161. diala 4 years ago

    takat nie dah 4 hari gn safi pelembp ttp hijau,krim ttp hijau, pencuci muke mentimun dan toner safi balkis..
    alhamdulillah..
    dah ade nmpk perubahan..kulit lg licin,lembut..
    klu x sblm ni kulit berjerawat x henti2 tumbuh,pastu merah2 muke..
    risau sgt time sblm pakai safi..
    skrg jerawat dah surut,tggal nk hilangkn parut jerawat yg hitam2 ni jer..
    hehe..hapy sgt2 skrg nie..
    harap2 produk safi nie leh serasi tuk selame nyer..;p
    amin…;p

  162. roses 4 years ago

    adakah safi rania gold sesuai untuk berumur 22 thun dan apakah kesan jika kita menggunakannya?

  163. eisya 4 years ago

    saya nak tanye macam mana nak guna krim safi balqis…
    krim safi pelmbap siang dan malam…
    ada care ke…
    …terutame krim pelembap

  164. fawni 4 years ago

    produk alaisyah berkesan ke utk cerahkan kulit ?

  165. immah 4 years ago

    Asalamulaikum wahai pakar kecantikan bagaimanakah untuk saya menyelesaikan dan juga menghilangkan bengkak di bahagian bawah mata yang amat merungsingkan saya ..tolonglah cream apa yang harus saya gunakan dan ada tak ubat untuk menghilangkan masalah tersebut.

  166. cek enie 4 years ago

    saya nk tau lah….safi rania gold ni sesuai untuk peringkat umur dari berapa???boleh x dalam lingkungan umur 25 menggunakannya??

  167. wan nor 4 years ago

    salam…
    sy xde apape complain tentang keberkesanan produk Safi Balqis setakat ini. sudah 1 tahun setengah guna dan Alhamdulillah kulit muka sy kurang berjerawat dan kesan kulit terbakar pon hilang. namun ape yg sy nak ajukan di sini kenape krim Safi Balqis pelembap siang SPF 15 tu, penutupnya yg berwarne biru tu senang retak dan pecah? sy telah guna 3 kotak krim pelembap selama setahun setengah dan sy dapati ketiga2 penutup bekas krim tersebut retak dan pecah walaupun setiap kali guna sy akan simpan semula bekas krim tersebut dalam kotak nya. jadi, pd pihak berkenaan sila telitikan semua penutup bekas krim tersebut spy pengguna macam sy x perlu beli selotip stiap kali nak beli krim pelembap yang baru..terima kasih.

  168. hahar 4 years ago

    mk sy jenis kring tp ada ms brminyak… kulit muka pun xsekata..stakat ni sy hnya gunakan pncuci mk safi uv white(ttp biru),pernah gunakan krim(ttp biru) tp xsesuai..kulit jd sgt brminyak n alah pada bibir..so pe produk safi yg sesuai tuk sy?

  169. Aunty Nor 4 years ago

    aunty dah cuba SRG dan safi ijau tu tp kulit jadi berminyak sgt dan bjerawat. Now ni dah ok bila pakai Neutrogena setelah dinasihatkan oleh doktor. Beliau berpendapat kulit aunty alergi dgn bahan pewangi dalam safi tu. So sesiapa yang bermasalah dgn safi mungkin alergi dengan ingredient di dalamnya.

  170. sasygurl 4 years ago

    napa xda owng blas pon ptnyaan di ats uw? ka nak bg pndpat n nsihat

  171. anne 4 years ago

    pakai safi balqis nape kulit bermnyak????parut jerawat pon ta hlang,,,da lme da gne,,

  172. alin90 4 years ago

    saya ada masalah kulit berminyak dan kulit x sekata dan berjerawat.. dulu saya pernah guna krim safi uv white tp kulit saya bertambah minyak.. kulit muke saya nampak berkilat jek.. saya d nampak kat majalah tentang safi balqis perfect 10.. saya ingin mencuba tapi x tau nak beli per?? perlu ker saya beli krim kecantikan juga.. krim boleh membuatkan kulit bertambah minyak.. boleh ker bg pendapat product safi saya perlu beli yang mane..

  173. hani 4 years ago

    antara sari gamat n mentimun,mane yg sesuai utk saye yg baru form 2 nie..

  174. hani 4 years ago

    saya jugak dulu pernah gune alaisyah pembersih&pencerah muka.mmg sgt2 berkesan .die memutihkan tapi skarg saya saje try pakai safi

  175. mimie 4 years ago

    salam..ok sy nk kongsi pengalamn ngn korunk2 smue pasal safi ni…actually sy mula pkai safi lepas abis spm tahun 1997..gara2 nk cube pkai so sy songlap mak nye krim safi…hehe…sy pkai safi hijau tu..yg aloe vera..pelembap ngn krim nye..toner gune safi balqis..pencuci muka pon yg hijau tu jgk..hasil nya mmg bgus..rmai kwn2 tgur kulit sy cntik n putih bseri…klu dr jauh nmpk glowing je..cm bseri2 gitu..hehe..sy xprasan pon tp kwn2 yg tgur…agak lame jugak sy pkai produk ni smpai skrg 2010…cume bile dh kerja ni tringin nk tukar2 produk kan…hehe…tp yg pasti krim safi hijau mmg blh mngecutkan jerawat dgn cpt dan x tinggalkan parut lgsung..caranye sapu krim kt tpt jerawat tu je..Insyaallah 2 3 ari jerawat kecut dgn cpt…klu nk pkai krim 1 muka time nk tdo pon xpe…

    tp ade jgk kulit yg x ssuai ngn produk safi ni..klu rase kulit merah2 kering, naik bintik2 merah..jerawat and all sy sarankn stop pkai sbb mayb produk tu x ssuai ngn anda..pastu 1 lagi..fungsi jenis2 produk safi ni lain2 utk stiap kulit..tu pharmasis yg btau sy ms sy bli produk tu..so ms nk bli produk safi tu better tnye dulu pnjual kt c2..klu kt pasaraya biasenye promoter akn crite klu kite tnye..so better tnye ye.. :)

    pastu utk remaja sy rase ssuai pkai yg tutup hijau tu..cz sy pkai yg ni since i was teenager…. :)

  176. mimie 4 years ago

    Sye dh cube bnyk produk..fair n lovely,temulawak,safi hijau, olay,loreal,sendayu tnggi n new yok skin..tp smua xbkesan..yg terbaru ni maybeline.. ok gak le..tp kulit still pas pkai berjerawat.. xtau nk wat pe dah..dulu kulit licin sngat..tp now jd bjerawat ckit n dtumbuhi bnyak bntik hitam…rasa2 produk safi balqis ni sesuai x? bnyak tnye kwn kata ok..2 yg nk cube..tp kulit sy jnis berminyak n lg pun hrga produk leh tahan la..nk dbndingkan produk yg mahal n buang duit je….ape suggestion anda pada sy..

    saudari jue,
    cube jue guna pncuci muka neutrogena @ nano white..neutrogena adlh produk yg d suggestkan oleh doktor2 dan pharmacyst especially sun block..facial wash nye blh ilangkan jerawat insyaallah klu ssuai ngn kulit..nano white pon mmpunyai fungsi yg same…try la lagipon nano white ade trial pack..sy syorkan cube dulu cz ia bgus utk kulit yg sensitif dan bjerawat..

  177. eika 4 years ago

    Assalamualaikum,
    kulit saya tidak mempunyai masalah yg teruk,just naik jerawat halus di dahi dan dagu,malah kulit saya kelihatan kusam,saya lihat ramai komen safi balqis elok dan berkesan,jd saya dlm proses nak cuba,coz sbelum ni sya telah mencuba mcm2 produk tp xbrkesan,hehe…saya harap safi balqis elok utk kulit wjah saya,amin~
    skarang mak saya nak cuba safi rania,muka dia berjeragat dan mempunyai parut jerawat yg ketara,boleh sya tahu,adakah safi rania dpt membantu?

  178. nik 4 years ago

    sy ni jnis yg x ttp pndrian la….
    kdg2 klu org syor yg tu…..ikut jer….
    sy pnah trbca dlm majalah….psl bhn kimia dlm produk kecantikan ni….
    sy just ingat nama dia PROPYLENE GLYCOL, BUTYLENE GLYCOL, PARABEN, pstu yg ada METHYL kt dpn tu pun bhy gak..ala…bnyk lg bhn kimia tp x ingat daaa………
    pyh nk eja….pyh nk sbut….saintifik sgt….
    bhn2 kimia ni ley mnybbkn mcm2 knser……
    so klu nk bhykn diri anda pakai la produk yg ada kndungan 2 ni……
    dlm pncuci muka yg sy guna…iaitu SAFI EKSTRAK GAMAT TU PUN ADA CHEMICAL NI!!!
    jgn ingat moto selamat & suci tu x der chemical…(bkn nk burukkn just gtau jerk)
    so, trus berenti guna…..takut……
    ni x pakai apa2 dh…..tp brminyak sket la muka ni….
    so sapa2 ada cadangan????

  179. ecah 4 years ago

    adakah safi rania gold sesuai untuk berumur 22 thun

  180. orchid 4 years ago

    saya nak tny,safi nie blh hilangkan parut jerawat dan cerahkan muka x?produk safi ape yang elok untuk umur 20-an serta muka yang berminyak dan xsekata..

  181. nieta barney 4 years ago

    kulit saya sejenis kulit berjeragat. saya sudah guna pelbagai produk untuk menghilangkannye… tapi hasilnye tidak memuaskan…
    kini.. saya telah memakai rangkaian produk safi balqis perfect10… dah 2mggu sy pakai… perubahan yg sy alami ialah.. kulit muke sy.. semakin cerah berseri… tapi jeragat di muke sy masih xhilang…:( HUHU.. apakah yg harus sy lakukan…?? saya harap pihak safi dpt membantu sy…tQ

  182. MISS BALqIS 4 years ago

    saya dah pakai safi balqis( hijau) dah agak lama… tp xde perubahan pom… jeragat d muke sy pow x hilang… huhuhuh… bagaimana nok hilangkan jeragat nie… bantulah sy untuk lebih confident berada d depan org ramai

  183. miss barney 4 years ago

    produk ape untuk hilangkan jeragat..?

  184. lisa 4 years ago

    I never believe SAFI before becos im tot is fake product and i used soo many expensive brand and honestly i have to admit SAFI PERFECT 10 is the best product. My face getting better and look so glowing and everybody getting notice how good my skin look.

    Whose going to believe if i tell anybody im using SAFI is the cheapest product in market. Congrat to SAFI make it a perfect product for Malaysian especially muslim person is halal and trusted.

    Try it for 2 to 3 weeks and trust me is nothing to lose but you will get it
    perfect beauty face.

    Good lucks gals

  185. zurina binti sultang 4 years ago

    dulu saya pena guna mcm2 krim dr prduk lain…tp muka brminyk n brjrwt sikit….tp pena saya guna safi balqis pelembap muka….alhmdlillah muka saya brtmbh cerah n cantik tp brmnyk n jrwt mkin hilng sikit….pas 2 saya sy guna pncuci skali tp saya brsin skejap jak n ada jrwt skt pas 2 hilng…tp krg nie saya brhnti guna pa2 prduk slps guna syurah tp x ssuai….n pena guna safi jns pncuci muka yg brwrna hjau tp tmbh jrwt n muka brtmbh mnyk… so, skrg nie dah lama saya stop guna pa2 prduk n muka saya brminyk, brlubang bhgian pipi, brparut, liang pori ada, bintik2 hitam, n bintik2 putih…abg angkt saya syorkan saya guna pelembap safi, tp xtau msh ssuaikah x…x berani nak cuba….blh syorkn produk pa yg ssuai saya guna dgn keadaan muka cam nie…

  186. suehailaROCK 4 years ago

    saya nk tnya .
    produk t’baru SAFI BALQIS Q10 tuu . lebih bgus dr yg lma kaa??
    atau .. sama shja . tQ

  187. yet 4 years ago

    sy tlh menggunakn safi uv white tutup wrna biru tp masalah bintik2 hitam kt muka sya msh jg ada…apa yg perlu sya lakukan?

  188. zila 4 years ago

    muka saya jenis berjerawat dan jeragat. saya mencuba produk safi pelembap tutup hijau siang, pelembap malam safi rania gold dan krim siang safi balqis. tapi masih berjerawat dan berjeragat. tolongla……

  189. syazzy 4 years ago

    Assalamualaikum , saya umur 15 tahun. Saya buntu nak pakai pencuci muka apa? Saya sekarang pakai Hazeline Snow , tetapi setelah google , saya dapati hazeline snow haram krn mengandungi kulit babi. Saya nak try safi tapi tak tau yg mana jenis ? Muka saya agak berminyak , tetapi tiada jerawat … kena pakai jenis safi yang mana eh?

  190. sabrina 4 years ago

    salam….
    saya nk tnye ckit ni…
    bley x trangkn prosedur pmakaian safi balqis cmne…

  191. NY 4 years ago

    Saya berumur 33thn. Kulit muka saya ada jeragat yg baru muncul, dan jerawat hanya muncul jarang sekali, tetapi jika dipicit dibahagian muka hidung akan keluar mcm nasi warna putih.
    Jadi produk yang mana sesuai untuk saya? TQ

  192. Nur Fannun 4 years ago

    safi rania gold tak sesuai utk umur 22 thn..tu utk yg brusia 30 thn ke ats je..kesan mybe kulit terlebih tegang.

    alaisyah berksan utk cerahkn kulit..pernh pki elok je..

  193. ~fidah~ 4 years ago

    Salam..sya bru sja gna safi balqis PLUS Q10.x smpai 2 minggu, tp muka sy rsa kering klu x gna toner n plembab dlm 1 msa nie.Lg 1 muka sya rsa pedih klu letak plembab safi.bila dah guna bedak biasa bru rasa ok. Mcm mna ekh??

  194. baldatun 4 years ago

    saya dh dkt 6 bln guna produt safi,tapi kulit sy brminyak&tmbh bintik2 kecil kt mk…tp 2 minggu lps sy gn sekali dgn skrup.. kulit sy kering @ gelupas…tp minyk dh kurang sbb sy gn produt yg berbaru utk kulit berminyk…satu lg kalau sy pakai krim pelembap mk sy jd panas@kering…

    ..tolong bg cdngn utk mslh sy ni….

  195. nas 4 years ago

    sye pnh pkai garnier 2 tahun . .tpi, klt bertompok hitamputih ..
    nk try safi balqis or pond’s tpi xbrani laa …

  196. sarah 4 years ago

    memakai produk safi balqis menyebabkan muka saya kering dan menjadi merah. Ramai rakan-rakan saya menegur saya setelah saya memakai produk ini ..saya tak tau nak pakai produk pe utk menghilangkan bintik-bintik putih di sekitar dahi dan mata saya. boleh tak tolong jelaskan kenapa? saya pelik laa banyak orang komen kat sini tapi tak ada jawapan

  197. hafizah 4 years ago

    salam…
    ai…saya telah menggunakan produk safi balqis selama 9 tahun..sekarang umur saya 22 tahun..saya tidak mempunyai masalah dengan produk ini..malah kulit saya makin cantik..ramai yang menegur produk apa yang sy gunakan,…thanks 4 safi balqis telah menyempurnakan hidup saya dengan lebih menawan…

  198. Liomie Mimie 2 years ago

    muka aq jenis bjerawa tpi adalah 2 3 cm 2 smua krim pena smua xda basil langsung dngan mukaq.safi pnutup wrna biru wt mukaq bminyak n bjrawat..dulu aq pkai safi pnutup hijau masa usiaq bru 18thn. Kesan memutih kn mukaq..cmna nk atasinya muka yg bjerawat dan kusam.

  199. eykah 2 years ago

    salam..
    sy bru berumur 16 taun,.dahulu, sye da mngunakn set safi perfect 10,.alhamdulillah,.muka sye betmbah putih dan cerah..tapi, akhir2 ney, sy berhenti..tibe2 muka sye mengalmi mslah iaitu jerawat yg bnyak,.alhamdulillah.,sekrg jerawat semkin srut tetpi kesan parut masih ada.,,sy ingin brtnya, adkah produk safi balqis prfect 10 boleh mengurangkn kesan parut di wajah sye ney???

  200. emily 2 years ago

    so far,okela safi perfect 10 ni . dah 2 tahun da sye pakai.kdg2 ,adela tumbuh jerawat .normalla jerawat tumbuh . tpi ,krim pelembap siang tu buat face kite sdikit oily.muka saye jenis berminyak so,lps ni plan nk pakai moisturizer safi lidah buaya .hmm ,berkesan ke untuk kulit berminyak?tkot ade effect lak.

  201. Adra 2 years ago

    Umur saya dalam 40an, kulit i sensitif cepat gelap kalau pakai produk yg tak kena dgn kulit. I ada kawan yg pakai produk ini, kulit dia yg gelap sebelum cerah dan cantik sekarang. I pun nak pakai tetapi tak tau cara pemakaian dan produk yg mana kena guna. Muka i boleh cepat dapat jerawat dan saya juga nak tau macam mana nak rawat jeragat pakai produk safi. Pada masa yg sama ada perasaan takut juga nak tukar sebab brand yg pakai sekarang susah nak dapat tengah cari produk yg baik dan senang dapat bila bila masa. Harap dapat balas soalan saya. TK

  202. ira 2 years ago

    kenapa compact powder tak dikeluarkan lagi?

  203. ara 2 years ago

    If korang perhatikn kndungan safi balqis perfect 10 pnutup biru mengandungi phenoxyethanol.. leyh mnyebabkn skin dermtitis manakala toner safi balqis colour biru mngandungi paraben.. yg mana blh mybabkn breast cancer.

  204. Nur Liyana Mohd Zaini 2 years ago

    saya baru sahaja cuba pakai krim pelembap siang spf 15 perfect 10 tapi selepas pakai krim..muka saya bahagian pipi menjadi panas..dan setelah beberapa pakai krim hari kulit saya mengelupas….adakah kulit saya tak sesuai untuk produk safi ni?

  205. mumu radhiyyah 2 years ago

    saya mempunyai masalah kerana terlalu banyak menggunakan make up sehingga wajah saya tidak boleh tapak cantik dan berseri. saya cuba untuk memakai safi -balqis tetapi saya ada sedikit rasa keraguan untuk memakai nya. saya telah berjumpa doktor tetapi apabila membuat rawatan di klinik,doktor mengatakan saya mempunyai ‘alahan ‘ kulit,saya jadi semakin sukar dan sekarang wajah saya semakin lama semakin teruk,adakah disebalik soalan saya ini ada jawapanya..?

  206. Dobi Shazs 2 years ago

    Saya baru pakai safi ini elok je muka saya lebih lembut dan putih

  207. Intan Ilyana 10 months ago

    Sya guna produk safi lbh 10thun dh.safi sgt berkesan pd kulit wjh saya.kulit wjh sya smkin licin,cerah dan berseri.sya guna pencuci safi gamat.mslh jerawat pn tiada..utk alas bedak sya guna krim jenis penutup hijau..

  208. Intan Ilyana 10 months ago

    Pd pgetahuan sya.,kita perlu mbiarkan kulit muka kita bebas dri sebarang krim utk kulit bernafas.mksud sya krim kecantikan yg penutup kecil tu..

  209. Intan Ilyana 10 months ago

    Leh kongsi perubahan anda setelah mggunakan krim pelembap safi rania gold siang dan malam..?sya bru nk trai guna pelembap ni..sblum ni guna pencuci muka safi gamat n krim penutp hijau utk alas bdak.

  210. Intan Ilyana 10 months ago

    Muka dh ok cuma nk melambatkan proses penuaan..:-)

  211. Intan Ilyana 10 months ago

    *sewaktu kita tidur#

  212. Nisa Bunda Izzan 8 months ago

    Klu diindonesia dmna к̣̣̥ɪ̣̇t∂ bisa membeli safi balqis

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2014 Licensed to: Chopperman, eMenang.com

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?